Ücretler ve bilgi işlem çalışanları

1981

Bilindiği gibi ücret çalışanın emeği karşılığı olarak ödenen bedeldir. Çağlar boyunca insan emeğinin alınıp satılması ücret düzeyini belirleyici bir rol oynamıştır. Emeğin değerlendirilmesinde farklı görüşler bulunmasına rağmen ücret çalışanın ürettiği değere göre ve emeği karşılığı aldığı pay olmakta devam etmektedir. Biz bu çalışmamızda ücret sistemlerini ve emeğin değerlendirilmesine ilişkin görüşleri veri olarak aldık. Buradan hareket ederek belirli bir meslek grubu çalışanlarının ücretini farklı kıyaslamalarla değerlendirmeyi amaçladık.

Bilgi işlem çalışanlarının ücretleri, Bilgi işlem yöneticileri, Sistem tasarımcısı, Sistem analizi, Uygulama programcısı, Delgi işletmeni

Lordoğlu, K. (1981). "Ücretler ve bilgi işlem çalışanları". Bursa Üniversitesi İktisadi ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dergisi, 2(2), 129-142.