Kas gevşetici kullanılan olgularda atropinin pupilla üzerine etkisi

1982

Genel anestezi sırasında uzun etkili kas gevşetici verilen olgularda dekürarizasyon için rutin olarak Atropin kullanılmaktadır. 4 Grup halinde 40 olgu üzerinde yapılan bu çalışmada farklı yöntemlerde ve dozlarda verilen Atropinin pupilla üzerine etkileri incelenmiş ve bulgular tartışılmıştır.
In the cases which the long acting muscle relaxants are given during general anaesthesia Atropin is used routinely for decurarization. In this present study the effect of Atropin on the pupil, given in different doses and using various methods in 40 cases in 4 groups were studied and findings discussed.

Kas gevşetici, Atropin, Muscle relaxants, Atropine, Pupilla, Pupil

Kutlay, O. (1982). ''Kas gevşetici kullanılan olgularda atropinin pupilla üzerine etkisi''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 9(2-3), Supplementum 19, 1-7.