Durgunluk noktası ve kuyulara permenan olmayan akım

1984

Topacık, Dinçer
Eroğlu, Veysel

In this paper, stagnation point has been determined in the aquifers with a sloping piezometric surface. Formation constants and drawdowns have been calculated by the Theis equation and Jacob approach.
Bu makalede piyezometre eğimi yatay olmayan akımlarda durgunluk noktasının belirlenmesi ile kuyulara permenan olmayan şartlarda tek kuyu açılması halinde deney sonuçlarına dayanarak formasyon sabitlerinin ve seviye alçalması değerlerinin Theis denklemi ve Jacob yaklaşımı ile hesap esasları verilmiş ve bunların numerik misaller üzerinde uygulaması gösterilmiştir.

Jacob approach, Durgunluk noktası, Permenan olmayan akım, Jacops yaklaşımı

Topacık, D. ve Eroğlu, V. (1984). "Durgunluk noktası ve kuyulara permenan olmayan akım". Uludağ Üniversitesi Mühendislik Dergisi, 1(1), 153-165.