1991

Bu çalışmada üriner sistem enfeksiyonu tanısı konulan 30 yaşlı hastada (Ortalama Yaş: 69.4) günde tek doz 1 gr (im) Seftriakson 10 gün süre ile kullanımının bakteriyolojik ve klinik etkinliği araştırıldı. Olguların tamamında tedavinin sonunda ateş, dizüri, pollaküri, niktüri, lökositüri değerlerinde anlamlı azalma bulunurken idrar kültürlerinde bakteri üremedi. Yine olgularımızda çalışma periyodunda herhangi bir yan etkiye rastlanmadı.
Bacteriologic and clinical efficacy of once-daily dosage of Ceftriaxone (1 gr/Im) for a period of 10 days have been investigated in 30 old patients (mean age 69.4) with urinary tract infections. In all cases, we observed significant decreases in fever, disuria, pollakuria, nocturia, leukocyturia values whereas no bacteria were grown in urinary cultures. In addition, we have not encountered any side effects in our patients during study period.

Yaşlılık çağı, Üriner sistem enfeksiyonları, Seftriakson kullanımı, Ceftriaxone, Urinary tract infections

Yurtkuran, M. vd. (1991). "Yaşlılık çağı üriner sistem enfeksiyonlarında günde tek doz Seftriakson kullanılması ve sonuçları". Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 18(1), 129-136.