Protein-enerji malnütrisyonlu çocuklarda protein metabolizmasının incelenmesi

1987

Bu çalışmada, ülkemizde yaygın olarak görülen Protein-Enerji Malnütrisyonu (PEM) olgularındaki metabolik değişiklikler, protein metabolizması açısından incelendi. Bulunan sonuçlar, normal çocukların sonuçlarıyla kıyaslanarak, istatistiksel yöntemlerle değerlendirdiler.
In this study we investigated the changes in protein metabolism, in cases of protein-energy malnutrition (PEM) which is seen widespread in our country . Then, comparing the results with the results of normal children we evaluated them statistically.

Protein-enerji malnütrisyonu, Çocuklarda protein metabolizması, Protein metabolism in children, Protein-energy malnutrition

Güler, H. A. vd. (1987). ''Protein-enerji malnütrisyonlu çocuklarda protein metabolizmasının incelenmesi''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 14(2), 149-155.