Kalite kontrol çemberlerinde eğitim araçları

1986

Kalite Kontrol Çemberleri Sisteminin etkin olarak yürütülmesinde eğitimin önemli bir yeri vardır. Bu çalışmada sistemin işleyişi ile ilgili evrelerde yararlanılan eğitim araçları üzerinde durulmaktadır. Bu eğitim araçlarından beyin fırtınası, balık kılçığı diyagramı, Pareto analizi ve yönetime sunuş tekniği kısaca ele alınmaktadır.
L 'education joue un role preponderant dans l'effectuation du system e des cercles de contrôle de qualite. Dans cette êtude, on prend en consideration les moyens d'educations donton se sert pendant les phases concernant le fonctionnement du systeme. On etudie, parmis ces moyens d'educations, remue meninge, diagramme d 'arete de poisson, l'analyse de pareto et la technique de presentation a la gestion.

Kalite kontrol, Eğitim araçları, Contrôle de qualité, Outils pédagogiques, Pareto analizi

Efil, İ. (1986). "Kalite kontrol çemberlerinde eğitim araçları". Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 7(1), 69-75.