Sosyal bütünlük açısından din eğitimi

1986

Sosyal bütünlüğün gelişmesinde din eğitiminin önemi büyüktür. Fertlere özel­likle yetişmekte olan gençlere, ruh sağlığını koruyarak cemiyete iştirak etmesi öğ­retilir. Sosyal değişmeler ve gelişmeler karşısında çelişkiye ve bunalıma düşmeden cemiyetle uyumlu olmanın yolları gösterilir. İnsana bütün gücünü kullanarak ve meş­ru yollardan yürüyerek ulaşabileceği en yüksek noktalara ulaşmasının yolları göste­ rilir. Bunun yanında içinde yaşadığı cemiyete severek bütün gücüyle yardımcı olma­ sı öğretilir.
Dans cet article, on montre l'importance de l'education religieuse au cours du developpement de l'integration sociale. On permet aux individus, surtout aux adolescent en voie de s'elever, de participer aux activites sociales en gardant leur sante morale. On leur montre comment etre d'accord avec la societe oü ils vivent devant les changements et les developpements, sans etre pris d'une erişe ou d'tine contradiction. On leur montre egalement les moyens avec lesguels on aboutit aux buts les plus lointains.

Sosyal bütünlük, Din eğitimi, L'integration sociale, l'education religieuse

Ayhan, H. (1986). "Sosyal bütünlük açısından din eğitimi". Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 1(1), 25-33.