Beslenme ve enfeksiyon etkileşimi

1987

Mert, Nihat

The nutrition·ınfection interactions have been reported lately. Nutritional deficiencies have synergetic and antagonistic effects on prognosis of the dişeases. All nutrients, except some aminoacids, have synergetic effects on some disease. Obesity, like malnutrition, has synergetic ef{ects by decreasirıg immunoglobulin levels, protein loses and long recovery time.
Beslenme ve enfeksiyon arasındaki etkileşim son yıllardaki araştırmalarla açıklanmıştır. Besinsel eksiklikler hastalıkların seyrini sinerjik ve antagonistik olarak etkiler. Bazı amino asitler hariç bütün maddeleri hastalıklar üzerinde sinerjik etkilidir. Şişmanlık immunoglobulinlerde azalma protein kaybı ve hastalıktan kurtulma süresi uzunluğu ile malnutrisyondaki gibi sinerjik etkiye sahiptir.

Synergic effect, Diseases, Nutrition, Infection, Beslenme, Enfeksiyon, Hastalıklar, Sinarjik etki

Mert, N. ve Tanrıverdi, M. (1987). ''Beslenme ve enfeksiyon etkileşimi''. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 5-6(1-2-3), 265-272.