Mahalli Türk evlerindeki halk geleneklerinin anlam ve fonksiyonları

1989

Bu çalışmanın esasını, Prof. Dr. Paul Magnarella'nın geleneksel Türk evlerindeki inançlara ve uygulamalara ilişkin çalışması oluşturmaktadır. Bu araştırma geleneksel Türk evlerindeki her uygulamanın kutsal bir yanı olduğunu, ev kadınının bu anlayışın tipik bir örneği sayıldığını ortaya koymuştur.
The essential of this study is belong to the article by Prof. Dr. Paul Magna rella who had dealt the customary rituels and belief associated with tradiotional Turkish homes. This paper had presented that "the tradiotional Turkish home contains an object so sacred that we may rafer to it as 'a temple' and to the women associated with is as the 'home priestess' ".

Turkish houses, Türk evleri

Karadağ, M. (1989). "Mahalli Türk evlerindeki halk geleneklerinin anlam ve fonksiyonları". Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 4(2), 67-73.