1999

Benlik kavramı, bireyin kendisini algılamasına ve değerlendirmesine ilişkin geliştirdiği yapı olarak tanımlanabilir. Birey, kendisi ile ilgili özellikleri algılamaya ve bu algılan yorumlamaya başladığından itibaren, kendi özellikleri hakkında bir kanı oluşturmaya başlar. Bu kanılar bireyin fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal özellikleriyle ilgilidir: "Ben güzelim", "ben yetenekliyim", "ben sorumluluk sahibiyim", gibi Jersild'e (1952: akt. Özyürek, 1982) göre; benlik, bireyin kendisine ilişkin söyleyebileceği şeylerin bütünüdür.

Sosyo ekonomik düzeyler, Sınav kaygısı, Benlik kavramı

Peker, M. R. ve Başal, H. A. (1999). ''Farklı sosyo-ekonomik düzeylerde kendine saygı, sınav kaygısı ve kendine saygı ile sınav kaygısı arasındaki ilişki''. Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 12(1), 21-34.