Üçüncü dünyada kentler ve kalkınma üzerine bir kitap

1993

Tanıtımı yapılacak kitap Üçüncü Dünyada Kentler ve Kalkınma adını taşımaktadır. Üçüncü Dünyada kentleşme ve kalkınma arasındaki ilişkilerin aranması kitabın derlenmesindeki temel amacı oluşturmaktadır. Üçüncü Dünya kentlerine ilişkin kapsamlı bir literatür olmasına karşılık; küresel ekonomi perspektiflerinden, yerel ölçekteki kentleşme mekanizmalarına uzanan yelpazede birlikte değerlendiren çalışmalar sınırlıdır. Kitapta on iki özgün çalışma yer almaktadır. Bunların iki ve altıncı bölümler arası üçüncü dünya kentlerinin iç yapısını tartışma gündemine getirirken, yedi ve on birinci bölümler arası kentler arası ilişkileri ele almaktadır. İlk ve son makale ise makro ölçekte kentleşme ve kalkınma ilişkilerini gündeme getiren taparlayıcı özelliklere sahiptir.

Kitabın künyesi: Potter, R., Ademola,. T.S. (ed) Cities and Development in the Third World, Mansell Publishing Ltd, 1990, 200 s.

Üçüncü dünyada kentler, Kalkınma, Küresel ekonomi

Aslanoğlu, R. A. (1993). "Üçüncü dünyada kentler ve kalkınma üzerine bir kitap". Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 14(1-2), 253-257.