1991

Bu araştımıada, Balıkesir'in 25 km kadar batısmdaki Gökçeyazı (Er­gama) yakınlarında, varlığı ilk defa tespit edilen, Sarı çiçekli orman gülle­rinden (Rhododendron luteum) bahsedilmekte ve burada bulunuş sebepleri açıklanmaya çalışılmaktadır.
Man untersucht in dieser Forschung die Gelbblühende Alpenrose (Rhododendron luteum), die sich bei Gökçeyazı (Ergama) befindet. Diese Flora wurde in . dieser Gegend zum erstenmal festgestellt. Gökçeyazı ist von Balıkesir ungefaehr 25km westlich. Man bemüht sich auch, die Gründe des Daseins dieser Gelbblühende Alpenrose (Rho­ dodendron luteum) zu erklaeren.

Sarı çiçekli orman gülü, Rhododendron luteum, Gelbblühende Alpenrose

Sönmez, S. (1991). "Balıkesir civarında paleoboreal bir relikt (Sarı Çiçekli Orman Gülü-Rhododendron luteum)". Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 6(2), 51-55.