1989

Yükseköğrenimin birçok fakültesinde öğrenciler tarafından bitirme tezleri yapılmaktadır. Bu tezlerin büyük bir bölümü öğrenciler ve öğretim elemanları tarafından takip edilememekte ve bilinememektedir. ilerleyen yıllar içerisinde bu güç lük daha da artmaktadır. Bunun en önemli nedenlerinden biri. bu tezlerin genel tanıtımının yapılamayışından kaynaklanmaktadır. Bu araştırmada bir tez tanıtım formu oluşturularak konunun tartışmaya açılması amaçlanmıştır.
Graduation thesis are prepared by the senior student at various faculties of the Universities. Neither the student nor the faculty members are informed about the past ones. When the time passes it becomes more difficult to follow them. The main reason of this problem is based on the lack of the general presentation of these documents. In this study, a sample form is improved in order to start a discussion within the scientific environment about the effective usage of the graduation thesis.

Eğitim Fakülteleri, Bitirme tezleri

Okçu, A. ve Ergüneş, Y. (1989). "Eğitim Fakültelerindeki öğrencilerin bitirme tezlerinin genel tanıtımı için düzenlenmiş bir form örneği". Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 4(2), 137-145.