1995

Bu çalışmada ilköğretim öğrencilerinin matematik dersi başarıları ile matematik yeteneklerine ilişkin akademik benlikleri arasındaki ilişkiler ve akademik benliğin başarılı olmaya katkısı üzerinde durulmuştur. Brookover'in akademik benlik ölçeğinin matematik dersi için uyarlanmış biçimi 159 ilkokul 127 ortaokul öğrencisine uygulanmış buradan elde edilen puanlarla öğrencilerin matematik notları karşılaştırılmıştır.
This study is on correlations between mathematical success of the primary and secondary school, and their academic self concept of mathematical ability. Brookover's scale of academic self concept adapted for mathematics was applied to 159 primary and 127 secondary school and with the scores obtained their mathematics marks were compared

İlköğretim, Öğrenciler, Matematik

Altun, M. (1995). "İlköğretim öğrencilerinin matematik dersi başarıları ile akademik benlikleri arasındaki ilişkiler". Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 10(1), 21-27.