Sağlık personelinin AIDS konusundaki bilgi ve davranışı

1993-06-16

Emel, İrgil

Araştırma, sağlık personelinin AIDS konusundaki bilgi ve davranışını öğrenmek amacıyla ve 162 kişiye anket uygulanarak gerçekleştirilmiştir. AIDS etkenini doğru bilenlerin oranı yalnızca % 73.5 iken (119 kişi) bulaşma yolunu % 96.3 doğru bilmiştir. Koruma yolları ile ilgili sorularda doğru yanıt oranları % 90 ın üstündedir. Ankete katılanların % 56.2 'si (91 kişi) hasta veya taşıyıcı olan bir kişiyle aynı yerde bulunmaktan rahatsız olduklarını belirtmişlerdir. Bunun nedeni enfeksiyonun iyi tanınmamasına bağlı korkudur.
The survey was carried out by administering a questionnaire to 162 health personel. The aim was to gain information about their knowledge and behaviour about AIDS. While only 73.5% knew the cause of the infection, 96.3 % knew the ways of transmission. The rate of correct answers to questions about prevention were over 90.0 %. Of the survey population 56.2 % declared that they wouldn 't want to be in the same place with a diseased or seropositive person. This fear seems to be due to lack of knowledge.

AIDS, Sağlık personeli, Bilgi, Davranış, Health personel, Knowledge, Behaviour

Okan, N. ve İrgil, E. (1993). ''Sağlık personelinin AIDS konusundaki bilgi ve davranışı''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 20(3), 273-275.