Yok olmaya yüz tutan bursa estetiği üzerine

Can, Aynur

Bu makale, genel olarak Bursa kentini kent, kimlik ve estetik bağlamında kaleme almaktadır. Öncelikle kavramsal çerçeve yer almakta, ardından coğrafik yapı değerlendirilmekte ve Bursa tarihsel zeminde açıklanmaktadır. Özellikle, Bursa’ya tarihi kimliğini verdiği düşünülen Osmanlı dönemine ait kent formu, modern estetik kuramı çerçevesinde incelenmektedir. Son olarak, günümüzde Bursa’nın kimliği ve geleceği üzerine bir tartışmaya kapı aralanmaktadır.
This article examines Bursa as one of the historical cities in Turkey, in terms of its historical identity and aesthetics. In this confront the city’s geographic structure is evaluated by focusing on its historical development. Especially, the article concentrates on the Otaman urban form which creates the historical identity of Bursa with regard to modern aesthetics theory.

Kent, Kent kültürü, Osmanlı kenti, Kimlik, Estetik, City, Identity, City culture, Aesthetics, Ottoman city

Can, A. (2005). ''Yok olmaya yüz tutan bursa estetiği üzerine''. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 24(2), 99-119.