İthalat ve ihracatın finansmanı

1989

Türkiye'de son yıllarda ithalat ve ihracatın önemi hızla artmaktadır. Bunun sonucu olarak, dış ticaretin finansmanı da önem kazanmaktadır. Dış ticarette alıcı ve satıcıların birbirlerine uzak olmaları, hatta birbirlerini tanımamaları, iç ticarete göre: farklı finansman yöntemlerinin geliştirilmesine neden olmuştur. Dış ticaretin finansmanıyla genellikle kısa vadeli finansman anlaşılmaktadır. Dış ticarette alıcı ve satıcıların birbirlerini tanımamaları risklerini arttırmaktadır. Bunun sonucu olarak, bankalara önemli görevler düşmektedir. Dış ticarette bankaların görevleri şu şekilde özetlenebilir. 1-Ödemelerin yapılmasına aracılık etmek, 2-İthalatçı ve ihracatçılara kısa vadeli finansman olanakları sağlamak.

İthalat ve ihracat, Finansman, Dış ticaretin finansmanı, Kısa vadeli finansman, Alıcı, Satıcı

Ceylan, A. (1989). "İthalat ve ihracatın finansmanı". Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 10(1-2), 45-51.