Ölümle ilgili tutumların dini davranışla ilişkisi üzerine bîr araştırma (I)

1992

Bu makalede, ölümle ilgili tutumların dini davranışla ilişkisini konu edinen bir araştırma sonuçlan verilmektedir. Anket metoduyla gerçekleştiri­ len araştırmamızda, 24-60+ yaşlan arasında hepsi yüksek öğrenimli, yedi değişik meslek koluna mensup 378 kişi tarafından verilen cevaplar ince­ lenmiştir. Değerlendirme ve yorumlar yaş, cinsiyet, Allah inancı ve din­ darlık seviyesi değişkenleri gözönüne alınarak yapılmıştır.
Dans cet article-ci; il s’agit d’une recherche qui a ete effectuee par une enquete faite parmi ceta qui ont fait des etudes sup&ieures, de 24 â 60+ ans, de sept metiers differents. Les 378 sujets ont totale- ment participe â cette enquete. Les reponses ont ete analyseeses et in- terpretees d’apres ces variables; âge, sexe, degre de croyance en Dieu et celui de religiosite.

Ölüm, Allah inancı, Din­darlık, Dieu, Religiosite

Çetin, A. (1992). "Ölümle ilgili tutumların dini davranışla ilişkisi üzerine bîr araştırma (I)". Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 4(4), 57-85.