Kodak, Elif

Günümüzde kariyerine eğitimci ya da solist olarak devam eden ve ülkemizi yurtdışında temsil eden dünyaca ünlü piyanistlerimiz olduğu bilinmektedir. Bu çerçevede Cumhuriyet döneminde yetişen piyanistlerimizin eğitim süreçlerine ve kariyerlerine ilişkin bilgilere ve sanatçılarımızın konuya ilişkin görüşlerine ulaşılmasının yararlı olacağı düşünülmüştür. Araştırma konusunu sanat hayatına ülkemizde veya yurtdışında devam eden, verdikleri konserler ve yetiştirdikleri öğrenciler ile Türk müzik kültürüne katkıda bulunan piyanistlerimizin eğitim süreçleri, sanatçı - eğitimci olarak kariyerleri ve bunun yanı sıra piyano eğitimine ilişkin görüşleri oluşturmaktadır. Elde edilen bulgular doğrultusunda yararlı olacağı düşünülen öneriler oluşturulmuştur.
It is known that nowadays there are worldwide famous pianists who are following their careers as educators and who successfully represent our country abroad. For that reason, it is considered that it would be beneficial to access the information about the training process and careers of the pianists brought up in the Republic Era, and views of our artists on the issue. The study is composed of training process of the pianists who continue their careers in our country and abroad, and who made contribution to the Turkish music culture by their concerts and the students they brought up, their careers being as artists and educators and their views about piano education. Suggestions that might be useful for piano trainees and trainers are presented.

Piyano, Piyano eğitimi, Türk piyanistler, Piano, Piano training, Turkish pianists

Kodak, E. ve Demirbatır, R. E. (2008). "Cumhuriyet döneminde yetişen solist piyanistlerimizin piyano eğitimi üzerine görüşlerine ilişkin bir araştırma". Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 21(1), 91-109.