Çocukluk çağı akut nonlenfositik lösemi olgularımız

Loading...
Thumbnail Image

Date

1987

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Son 12 yıllık sürede Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniğinde toplam 16 Akut non-lenfositik lösemi olgusunun tanısı konmuştur. Bunlardan 10 'una tedavi protokolu tam olarak uygulanabilmiştir. Bu olgularımızdan % 50'sinde tam remisyon sağlanmıştır. Bu olgularımızın median ilk remisyon süresi 8 ay olarak belirlenmiştir. Bir eritrolösemi olgumuzda uzun süreli yaşam elde edilmiş olup, hastayı 46 aydır izlemekteyiz.
Within the last 12 years, 16 cases of acute non-lymphocytic leukemia were diagnosed in the Department of Pediatrics of Uludağ University Medical Faculty. In 10 of these patients our treatment protocols could be given. Complete remission was achieved in 50% of the patients. Median duration of initial remission was 8 months. We have been following a case of erythroleukemia in his initial complete remission for 46 months.

Description

Bu çalışma, 23-25 Şubat 1987 tarihleri arasında Bursa[Türkiye]'de düzenlenen XIX. Ulusal Hematoloji Kongresinde bildiri olarak sunulmuştur.

Keywords

Çocukluk çağı, Akut nonlenfositik, Lösemi olguları, Acute nonlymphocytic, Childhood, Leukemia cases

Citation

Günay, Ü. ve Okan, M. (1987). ''Çocukluk çağı akut nonlenfositik lösemi olgularımız''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 14(3), 269-273.