Yayın:
Çevre ve koruyucu maddelerin listeria türleri üzerindeki etkileri

Küçük Resim

Tarih

Akademik Birimler

Kurum Yazarları

Soyutemiz, Ece
Çetinkaya, Figen

Yazarlar

Danışman

Dil

Türü

Yayıncı:

Uludağ Üniversitesi

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Özet

Besin maddelerinin tüketilmesi ile zehirlenmelere neden olan etkenlerden Listerin 'lar üzerinde gittikçe artan bir önemle durulmaktadır. Son yıllarda Amerika (Massachusetts, Los Angeles) ve İsviçre'de gıdalardan meydana gelen ve % 30'a yakın ölüm oram görülen Listeriosis salgınlarının ortaya çıkması tüm dünya ülkelerinin dikkatini Listenci monocytogenes üzerine çekmiştir. Listeria monocytogenes insanlarda ve çeşitli hayvan türlerinde ciddi, sporadik enfeksiyonlara neden olan ve sağlıklı insanlardan % 1-10 oranında alınan bağırsak florasının geçici bir üyesidir. L. monocytogenes doğada oldukça yaygın olup toprak, su, hayvan yemleri ve özellikleri silaj hayvanların yaşadığı çevre, balık, insekt, kuşlar, süt ve süt ürünleri , et ve et ürünleri, meyveler ve sebzelerden izole edilmiştir.

Açıklama

Kaynak:

Anahtar Kelimeler:

Konusu

Çevre, Koruyucu maddelerin, Listeria, Besi maddeleri

Alıntı

Soyutemiz, E. ve Çetinkaya, F. (1997). ''Çevre ve koruyucu maddelerin listeria türleri üzerindeki etkileri''. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 16(1-2-3), 141-154.

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By

1

Views

20

Downloads