Ruminantlarda protein olmayan nitrojenli bileşiklerin (NPN) değerlendirilmesi

Loading...
Thumbnail Image

Date

1993

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Ruminantlar, beslenme özelliklerine bağlı olarak rumen mikroorganizmalan sayesinde protein gereksinimlerinin önemli bir kısmını NPN'li bileşiklerden karşılayabilmektedirler. Ruminantların bu özelliklerinden dolayı, ülkemiz dahil birçok ülkede ruminantların beslenmesinde NPN'li bileşiklerden geniş ölçüde yararlanılmaktadır. Ruminantların rasyon proteininin bir kısmının NPN'li bileşiklerden karşılanması durumunda, bu hayvanların performanslarında herhangi bir olumsuz etki gözlenmemektedir.
In relation with their nutritional characteristics ruminants can ensure significant portion of protein requirements from non-protein nitrogenous compounds by means of rumen microorganisms. In many countries including Turkey, non-protein nitrogenous compounds are widely used at ruminant nutrition because of the nutritional characteristics of these animals. It has been determined that performance of ruminants which are fed non. protein nitrogenous compounds supplied rations are not reduced.

Description

Keywords

Ruminantlar, PONB, Değerlendirme, Ruminants, NPN, Evaluation

Citation

Karabulut, A. ve Filya, İ. (1993). "Ruminantlarda protein olmayan nitrojenli bileşiklerin (NPN) değerlendirilmesi". Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 10(1), 265-270.