Bal arısı ve tozlaşma (polinasyon)

Küçük Resim

Tarih

Kurum Yazarları

Yazarlar

Ahmedov, Hayrettin

Süreli Yayın başlığı

Süreli Yayın ISSN

Cilt Başlığı

Yayıncı:

Uludağ Üniversitesi

Türü

Özet

Dünyanın birçok gelişmiş ülkesinde bilim adamlarının yıllardan beri yaptıkları araştır­malar göstermiştir ki, bal arılarının tozlaşma dolayısıyla sebze ve meyve üretimine katkısı büyüktür. Çeşitli gelişmiş ülkelerde çiftçiler ilaç kullanmaksızın yüksek verimde ürün elde etmek için bal artlarına ihtiyaç duymaktalar, bunun için de ya arıcılarla anlaşıp onların kovanlarını para karşılığı kiralamaktalar, ya da elde ettikleri ürünlerden arıcılara pay ver­mektedirler. Örneğin Amerika Birleşik Dev­letleri' nde arılı kovan 30-50 dolara kiralan­makta ya da üründen arıcıya %10 pay veril­mektedir.

Açıklama

Konusu

Bal arısı, Tozlaşma, Tozlaşma katsayısı

Alıntı

Ahmedov, H. (2001). "Bal arısı ve tozlaşma (polinasyon). Uludağ Arıcılık Dergisi, 1(2), 13-13.

Koleksiyonlar

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By