Yayın:
Tuz stresi

Küçük Resim

Tarih

Akademik Birimler

Kurum Yazarları

Sivritepe, Nuray
Eriş, Atilla

Yazarlar

Danışman

Dil

Türü

Yayıncı:

Uludağ Üniversitesi

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Özet

Tuz stresi, tarımda bitkisel üretimi sınırlandıran önemli bir faktördür. Tuzluluk ozmotik, toksik ve beslenme ile ilgili etkilerine bağlı olarak, bitkilerde büyüme ve gelişmenin engellenmesi, metabolik bozukluklar, nekrozlar, ürün ve kalite kayıpları gibi pek çok zararlanmaya sebep olmaktadır.
Salt stress is a significant limiting factor to agricultural productivity. Salinity, related to its osmotic, nutritional and toxic effects, causes several damages such as growth inhibition, metabolic disturbances, necrosis, yield and quality losses in plants.

Açıklama

Kaynak:

Anahtar Kelimeler:

Konusu

Tuz stresi, Tuzun etkisi, Tuz zararı, NaCl, Salt stress, Salt effect, Salt injury

Alıntı

Sivritepe, N. ve Eriş, A. (1996). “Tuz stresi”. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 12(1), 209-222.

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By

0

Views

0

Downloads