Publication:
Tuz stresi

Thumbnail Image

Date

Organizational Units

Authors

Sivritepe, Nuray
Eriş, Atilla

Authors

Advisor

Language

Publisher:

Uludağ Üniversitesi

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Abstract

Tuz stresi, tarımda bitkisel üretimi sınırlandıran önemli bir faktördür. Tuzluluk ozmotik, toksik ve beslenme ile ilgili etkilerine bağlı olarak, bitkilerde büyüme ve gelişmenin engellenmesi, metabolik bozukluklar, nekrozlar, ürün ve kalite kayıpları gibi pek çok zararlanmaya sebep olmaktadır.
Salt stress is a significant limiting factor to agricultural productivity. Salinity, related to its osmotic, nutritional and toxic effects, causes several damages such as growth inhibition, metabolic disturbances, necrosis, yield and quality losses in plants.

Description

Source:

Keywords:

Keywords

Tuz stresi, Tuzun etkisi, Tuz zararı, NaCl, Salt stress, Salt effect, Salt injury

Citation

Sivritepe, N. ve Eriş, A. (1996). “Tuz stresi”. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 12(1), 209-222.

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By

7

Views

190

Downloads