Kışlık nohut tarımı ve antraknoz hastalığının önemi

Loading...
Thumbnail Image

Date

1995

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Toprak seçiciliği olmayan, sıcağa, kurağa ve oldukça da soğuğa dayanıklı olan nohut, nadas alanlarının değerlendirilmesinde kullanılmaya uygun önemli bir yemeklik tane baklagildir. Kuru tarım bölgelerinde nohutun nadas alanlarına ekiminde, kışlık ekiminin yapılarak; iklimin, özellikle yağışın verimi sınırlayıcı etkisinin azaltılması düşünülmelidir. Ancak kışlık ekimde çeşitlerin kışa dayanımı yanında, Antraknoz hastalığına da dirençli olması gerekir.
Chickpea, which has no soil selectivity, is resistant to hot, dry and rather cold. It is an important edible grain legumes and very suitable for fallows. In dry agricultural region, climate and particularly precipitation has a limiting factor on productivity. It should be thought to decrease that effect by winter sowing. However, in winter sowing, the varieties should be resistant not only winter conditions but also antracnose.

Description

Keywords

Kışlık nohut, Antraknoz hastalığı (Ascochyta rabiei pas s. Labr.)., Winter chickpea, Ascochyta blight

Citation

Baykal, N. ve Karasu, A. (1995). “Kışlık nohut tarımı ve antraknoz hastalığının önemi”. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 11(1), 241-251.