Ermeni Derbendi (Hüdavendigâr ve Sultanönü Sancakları arasındaki ulaşımda)

Loading...
Thumbnail Image

Date

2004-12-01

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Osmanlı Devleti’nin Hüdavendigar Sancağı’na bağlı bir adli birim olan Ermeni Pazarı Kazası sınırları içinden, Hüdavendigar Sancağı ile Sultanönü Sancağını birbirine ve de buralarını doğuya-batıya bağlayan önemli bir yol geçmektedir. İşte bu çalışma halk arasında Bağdat Yolu olarak da bilinen İpek Yolu güzergahının emniyeti ve güvenliği için oluşturulan Ermeni Derbendi’nin, adının kaynağı, nereleri kapsadığı, nasıl işlediği ve de nüfus durumu gibi bilinmeyen yönlerini aydınlatmayı hedeflemektedir.
There was an important road in Ermeni Pazarı, a judicial division of Hüdavendigar Province, connecting Hüdavendigar Province to Sultanönü Province and also connecting them to east and west. The present study aims to shed light upon the hitherto less known subject of Ermeni Derbendi, known as Road of Bağdad among people and created to safeguard the silk road, such as the source of its name, boundaries and population issues.

Description

Keywords

İpek Yolu, Ermeni pazarı, Derbent, Tarih, Osmanlı, Silk Road, Ottoman, History

Citation

Sevim, S. (2004). “Ermeni Derbendi (Hüdavendigâr ve Sultanönü Sancakları arasındaki ulaşımda)”. Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi, 5(7), 61-69.