Publication:
Gıda zehirlenmesine neden olan e.coli o157:h7 ve önem

Thumbnail Image

Organizational Units

Authors

Temelli, Seran

Authors

Advisor

Language

Publisher:

Uludağ Üniversitesi

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Abstract

Bu makalede, son yıllarda özellikle gelişmiş ülkelerde gıda zehirlenmelerine sebep olması nedeniyle önem taşıyan E.coli O157:H7’nin gelişim ve canlılığını etkileyen faktörler, enfeksiyon kaynakları ve salgınlar ile enfeksiyonun kontrolü ve önleme yolları konularında bilgiler derlenerek sunulmuştur.
In the present paper, E.coli O157:H7 which is an important food poisoning bacteria notably in developed countries was reviewed. In this context, factors influencing its viability and survival, infection sources and outbreaks, control of infection and prevention techniques were described.

Description

Source:

Keywords:

Keywords

E.coli O157:H7, Canlılık, Survival, Source, Outbreak, Prevention, Kaynak, Salgın, Önleme

Citation

Temelli, S. (2002). "Gıda zehirlenmesine neden olan e.coli o157:h7 ve önem". Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 21 (1-2-3), 133-138.

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By

19

Views

43

Downloads