Yayın:
Gıda zehirlenmesine neden olan e.coli o157:h7 ve önem

Küçük Resim

Akademik Birimler

Kurum Yazarları

Temelli, Seran

Yazarlar

Danışman

Dil

Türü

Yayıncı:

Uludağ Üniversitesi

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Özet

Bu makalede, son yıllarda özellikle gelişmiş ülkelerde gıda zehirlenmelerine sebep olması nedeniyle önem taşıyan E.coli O157:H7’nin gelişim ve canlılığını etkileyen faktörler, enfeksiyon kaynakları ve salgınlar ile enfeksiyonun kontrolü ve önleme yolları konularında bilgiler derlenerek sunulmuştur.
In the present paper, E.coli O157:H7 which is an important food poisoning bacteria notably in developed countries was reviewed. In this context, factors influencing its viability and survival, infection sources and outbreaks, control of infection and prevention techniques were described.

Açıklama

Kaynak:

Anahtar Kelimeler:

Konusu

E.coli O157:H7, Canlılık, Survival, Source, Outbreak, Prevention, Kaynak, Salgın, Önleme

Alıntı

Temelli, S. (2002). "Gıda zehirlenmesine neden olan e.coli o157:h7 ve önem". Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 21 (1-2-3), 133-138.

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By

19

Views

48

Downloads