Yayın: Gıda zehirlenmesine neden olan e.coli o157:h7 ve önem
Dosyalar
Tarih
Kurum Yazarları
Temelli, Seran
Yazarlar
Danışman
Dil
Türü
Yayıncı:
Uludağ Üniversitesi
Dergi Başlığı
Dergi ISSN
Cilt Başlığı
Özet
Bu makalede, son yıllarda özellikle gelişmiş ülkelerde gıda zehirlenmelerine sebep olması nedeniyle önem taşıyan E.coli O157:H7’nin gelişim ve canlılığını etkileyen faktörler, enfeksiyon kaynakları ve salgınlar ile enfeksiyonun kontrolü ve önleme yolları konularında bilgiler derlenerek sunulmuştur.
In the present paper, E.coli O157:H7 which is an important food poisoning bacteria notably in developed countries was reviewed. In this context, factors influencing its viability and survival, infection sources and outbreaks, control of infection and prevention techniques were described.
In the present paper, E.coli O157:H7 which is an important food poisoning bacteria notably in developed countries was reviewed. In this context, factors influencing its viability and survival, infection sources and outbreaks, control of infection and prevention techniques were described.
Açıklama
Kaynak:
Anahtar Kelimeler:
Konusu
E.coli O157:H7, Canlılık, Survival, Source, Outbreak, Prevention, Kaynak, Salgın, Önleme
Alıntı
Temelli, S. (2002). "Gıda zehirlenmesine neden olan e.coli o157:h7 ve önem". Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 21 (1-2-3), 133-138.