Yayın:
Kimyasal, biyolojik ve ileri arıtma yöntemleri ile zeytin karasuyunun arıtımına yönelik bir envanter çalışması

dc.contributor.buuauthorKılıç, Melike Yalılı
dc.contributor.buuauthorKaya, Gonca
dc.contributor.buuauthorKestioğlu, Kadir
dc.contributor.departmentMühendislik Mimarlık Fakültesi
dc.contributor.departmentÇevre Mühendisliği Bölümü
dc.date.accessioned2020-08-05T12:09:02Z
dc.date.available2020-08-05T12:09:02Z
dc.date.issued2009
dc.description.abstractDünya zeytinyağı üretimi ağırlıklı olarak İspanya, İtalya, Yunanistan ve Türkiye gibi Akdeniz ülkelerinde yapılmaktadır. Üretim prosesi sonrasında açığa çıkan zeytin karasuyu, yüksek kirletici özellikleri, mevsimsel ve bölgesel üretilmesi gibi sebeplerden dolayı, Akdeniz Bölgesi’nde önemli bir çevresel problem oluşturmaktadır. Organik madde, askıda katı madde, yağ ve gres içeriği oldukça yüksek olan karasuyun arıtımında, birçok arıtma yöntemi geliştirilmiş ve denenmiştir. Bu çalışmada, zeytin karasuyunun arıtımında kullanılan kimyasal, biyolojik ve ileri arıtma metotları kullanılarak literatürde yapılan çalışmalar değerlendirilmiş ve özet olarak sunulmuştur.
dc.description.abstractMediterranean countries such as Spain, Italy, Greece and Turkey are the majority of world olive-oil production potential. Olive mill wastewater which originated from production process constitute an important environmental problem in the Mediterranean Sea due to seasonal and localized production, high and diverse organic load. In the treatment of olive oil mill wastewater that contains high concentration of organic matter, suspended solids, oil and grease, a number of different treatment methods have been developed and tested. In this study, it has been evaluated and summarized the studies done by chemical, biological and advanced treatment methods used in the treatment of olive mill wastewater in literature.
dc.identifier.citationKılıç, M. Y. vd. (2009). "Kimyasal, biyolojik ve ileri arıtma yöntemleri ile zeytin karasuyunun arıtımına yönelik bir envanter çalışması". Uludağ Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dergisi, 14(2), 183-198.
dc.identifier.endpage198
dc.identifier.issn2148-4147
dc.identifier.issue2
dc.identifier.startpage183
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/202726
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/11959
dc.identifier.volume14
dc.language.isotr
dc.publisherUludağ Üniversitesi
dc.relation.journalUludağ Üniversitesi Mühendislik Dergisi / Uludağ University Journal of The Faculty of Engineering
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectİleri arıtma
dc.subjectKimyasal ve biyolojik prosesler
dc.subjectZeytin karasuyu
dc.subjectEntegre arıtma
dc.subjectAdvanced treatment
dc.subjectChemical and biological processes
dc.subjectOlive mill wastewater
dc.subjectIntegrated treatment
dc.titleKimyasal, biyolojik ve ileri arıtma yöntemleri ile zeytin karasuyunun arıtımına yönelik bir envanter çalışması
dc.title.alternativeAn inventory study for treatment of olive mill wastewater by chemical, biological and advanced treatment methods
dc.typeArticle
dspace.entity.typePublication
local.contributor.departmentMühendislik Mimarlık Fakültesi/Çevre Mühendisliği Bölümü

Dosyalar

Orijinal seri

Şimdi gösteriliyor 1 - 1 / 1
Küçük Resim
Ad:
14_2_15.pdf
Boyut:
474.05 KB
Format:
Adobe Portable Document Format
Açıklama

Lisanslı seri

Şimdi gösteriliyor 1 - 1 / 1
Placeholder
Ad:
license.txt
Boyut:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Açıklama