Yayın:
Türk sucuğu üretiminde starter kültür kullanımı

dc.contributor.buuauthorTayyar, Mustafa
dc.contributor.departmentVeteriner Fakültesi
dc.contributor.departmentBesin Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı
dc.date.accessioned2021-03-18T07:27:16Z
dc.date.available2021-03-18T07:27:16Z
dc.date.issued1993
dc.description.abstractFermente et ürünleri, mikroorganizmaların gelişmeleri ve metabolik faaliyetleri sonucunda elde edilmektedir. Üretimlerinde mikroorganizmaların karıştığı bir olgunlaşma basamağına gerek duyarlar. Bu mikroorganizmaların metabolik aktiviteleri ürünün özelliklerini belirleyen arzu edilen değişikliklere neden olur. Bu nedenle fermente et ürünlerinin üretimi için mikroorganizmaların varlığı zorunludur. Son ürünün kalitesi fermantasyonda rol oynayan mikroorganizmaların tipine, ham madde seçimine ve üretim sırasındaki koşullara bağlı olarak büyük değişim göstermektedir. Bu derleme fermente et ürünlerinin tipik örneği olan sucuğun üretim teknolojisinde starter kültürlerin rolü ana hatlarıyla incelenmiştir.
dc.description.abstractFermented meat products are produced by the growth of microorganisms and their metabolic activity. The metabolic activity of microorganisms brings about desirable changes which decisively determine the properties of a product. Microorganisms are therefore essential to the manufacture these products. The quality of the end products depend on the raw material, the type of microorganisms during fermentation, and the conditions of the process, in this article the role of starter cultures on the production technology of the Turkish Sausage and microbial processes are being investigated.
dc.identifier.citationTayyar, M. (1993). ''Türk sucuğu üretiminde starter kültür kullanımı''. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 12(2), 83-88.
dc.identifier.endpage88
dc.identifier.issue2
dc.identifier.startpage83
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/17868
dc.identifier.volume12
dc.language.isotr
dc.publisherUludağ Üniversitesi
dc.relation.journalUludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi / The Journal of the Faculty of Veterinary Medicine University of Uludağ
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectTürk sucuğu
dc.subjectStarter
dc.subjectFerment
dc.subjectMetabolik
dc.subjectOlgunlaşma
dc.subjectTurkish sausage
dc.subjectMetabolic
dc.subjectMaturation
dc.titleTürk sucuğu üretiminde starter kültür kullanımı
dc.title.alternativeThe usage of starter cultures in the production of Turkish fermented sausages
dc.typeArticle
dspace.entity.typePublication
local.contributor.departmentVeteriner Fakültesi/Besin Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı

Dosyalar

Orijinal seri

Şimdi gösteriliyor 1 - 1 / 1
Küçük Resim
Ad:
12_2_13.pdf
Boyut:
1.49 MB
Format:
Adobe Portable Document Format
Açıklama

Lisanslı seri

Şimdi gösteriliyor 1 - 1 / 1
Placeholder
Ad:
license.txt
Boyut:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Açıklama