Publication:
Gelişmiş kapitalist ülkelerde şehirleşme:İngiltere ve Amerika örneği

dc.contributor.authorRoberts, Bryan
dc.contributor.buuauthorSezal, İhsan
dc.contributor.departmentİktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
dc.date.accessioned2021-06-23T07:31:16Z
dc.date.available2021-06-23T07:31:16Z
dc.date.issued1982
dc.descriptionBryan Roberts. Manchester Universitesi (İngiltere) Sosyoloji Profesörü ve ''The Centre for Urban and Regional Research" Müdürü. Bu tercüme Prof. B. Roberts'ın "Cities of Peasants" Edward Arnold, London, 1978. Kitabının 19- 35 sayfalarından, yazarından ve yayınevinden alınan müsaade ile tercüme edilmiştir.
dc.description.abstractİngiltere ve A.B.D. 'lerindeki şehirleşme tecrübesi genellikle daha sonraki şehirleşme şekilleri için takip edilecek bir örnek olarak gösterilir. Öyle ki, bazı araştırmacılar, gelişmekte olan ülkelerin belirli bazı şehir hayatı özelliklerini ele alıp, onları gelişmiş kapitalist ülkelerin ondokuzuncu yüzyıl tecrübeleriyle karşılaştırmak ve mesela, aile hayatı ile göç şekilleri arasında benzerlikler ve farklılıklar bulmaya çalışmaktadırlar. Bu tip araştırmalar şayet, şehirleşmenin farklı çerçevelerde cereyan ettiği ve bizim birbiriyle irtibatlı bir kalkınma süreci ile ilgilendiğimiz akılda tutulursa faydalı olabilir. Bu anlamda gerek İngiltere , gerekse Amerika şehirleşme şekilleri oldukça ilgi çekicidir; çünkü böyle bir inceleme sadece gelişmiş ülkelerle bir mukayese imkanı doğurmakla kalmamakta aynı zamanda sosyal ve siyasi yapıların , iktisadi kalkınmayı nasıl etkilediğini de gösterme imkanı vermektedir.
dc.identifier.citationRoberts, B. (1982). ''Gelişmiş kapitalist ülkelerde şehirleşme:İngiltere ve Amerika örneği''. çev. İhsan Sezal. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 3(2), 223-237.
dc.identifier.endpage237
dc.identifier.issue2
dc.identifier.startpage223
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/20716
dc.identifier.volume3
dc.language.isotr
dc.publisherUludağ Üniversitesi
dc.relation.journalUludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectGelişmiş kapitalist ülkeler
dc.subjectŞehirleşme
dc.subjectİngiltere
dc.subjectAmerika
dc.subjectŞehirleşme tecrübesi
dc.subjectOndokuzuncu yüzyıl tecrübeleri
dc.subjectBüyük Britanya
dc.titleGelişmiş kapitalist ülkelerde şehirleşme:İngiltere ve Amerika örneği
dc.typeArticle
dspace.entity.typePublication
local.contributor.departmentİktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Files

Original bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Thumbnail Image
Name:
3_2_14.pdf
Size:
4.27 MB
Format:
Adobe Portable Document Format
Description:

License bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Placeholder
Name:
license.txt
Size:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: