Yayın:
Mitral darlığında "özellikle restenozda" ekokardiografinin önemi

dc.contributor.buuauthorCordan, Jale
dc.contributor.departmentTıp Fakültesi
dc.contributor.departmentİç Hastalıkları Ana Bilim Dalı
dc.date.accessioned2022-06-01T05:57:23Z
dc.date.available2022-06-01T05:57:23Z
dc.date.issued1977
dc.description.abstractBu çalışma klinikte yatarak mitral darlığı tanısı almış 10 vaka üzerinde yapılmıştır. Vakaların ameliyattan önce, ameliyattan 4-6 hafta sonra ve 1 yıl sonra ekokardiogramları alınarak vakalar restenoz yönünden izlenmişlerdir. Bu çalışma ile mitral darlığında ameliyattan sonra vakaları restenoz açısından izlemekte Ekokardiografinin çok pratik değerli bir metod olduğu anlaşılmıştır. Özellikle EF segmenti restenozu saptamada çok katkılı bulunmuş. DE segmenti ve CE yüksekliğinin önemi olmadığı anlaşılmıştır. Ayrıca mitral darlığı tanısı koymada ekokardiografik olarak ön ve arka mitral valve ekolarının mutlak saptanması gereksinimi anlaşılmıştır.
dc.description.abstractThis study was done of 10 in patients with the confirmed diagnosis of mitral slenosis. The patients were followedup with echocardiography before and 4-a weeks after operation and a year later for restenosis. It was found thal echocardiography provides very valuable and practical method for follow up of the cases after operation about restenosis. Ecpecially EF segment was found to be very useful for diagnosing of the restenosis. However, DE segment and CE height were not. Also, the necessity of the echocardiography of the anterior and posterior mitral valve in the diagnosis of mitral stenosis was emphasised.
dc.identifier.citationCordan, J. (1977). "Mitral darlığında "özellikle restenozda" ekokardiografinin önemi". Tıp Fakültesi Dergisi, 4(1-2-3-4), 1-7.
dc.identifier.endpage7
dc.identifier.issue1-2-3-4
dc.identifier.startpage1
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/26809
dc.identifier.volume4
dc.language.isotr
dc.publisherBursa Üniversitesi
dc.relation.journalBursa Tıp Fakültesi Dergisi
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectMitral darlığı
dc.subjectRestenoz
dc.subjectEkokardiografi
dc.subjectEchocardiography
dc.subjectMitral stenosis
dc.subjectRestenosis
dc.titleMitral darlığında "özellikle restenozda" ekokardiografinin önemi
dc.title.alternativeThe value of echocardiography in mitral stenosis especially in restenosis
dc.typeArticle
dspace.entity.typePublication
local.contributor.departmentTıp Fakültesi/İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı

Dosyalar

Orijinal seri

Şimdi gösteriliyor 1 - 1 / 1
Küçük Resim
Ad:
4_1-4_1.pdf
Boyut:
1.82 MB
Format:
Adobe Portable Document Format
Açıklama

Lisanslı seri

Şimdi gösteriliyor 1 - 1 / 1
Placeholder
Ad:
license.txt
Boyut:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Açıklama