Yayın:
Geçiş dönemindeki süt sığırlarında karaciğer yağlanması ve kolinin önemi

dc.contributor.buuauthorMeral, Yavuz
dc.contributor.buuauthorKara, Çağdaş
dc.contributor.departmentVeteriner Fakültesi
dc.date.accessioned2020-12-02T08:26:27Z
dc.date.available2020-12-02T08:26:27Z
dc.date.issued2013-10-22
dc.description.abstractArtan dünya nüfusu ve gelişen süt sığırcılığı endüstrisine paralel olarak, süt sığırlarının beslenmesinde yem katkı maddelerinin kullanım alanı ve miktarı artmıştır. Metabolik ve reprodüktif bozuklukların en çok gözlendiği dönem, doğum öncesi ve sonrasındaki 3 haftayı kapsayan geçiş dönemidir ve bu süreç, bir süt sığırının yaşam döngüsü içerisindeki en önemli dönem olarak kabul edilmektedir. Günden güne büyüyen süt sığırcılığı endüstrisinde hastalıkları tedavi etmekten çok hastalığın ortaya çıkışını önlemek önem kazanmıştır. Büyük verim kayıplarına ve tedavi maliyetlerine yol açan özellikle geçiş döneminde gözlenen yağlı karaciğer sendromunun önlenmesinde, geçiş dönemindeki yüksek verimli süt sığırı rasyonlarına rumenden korunmuş kolin ilavesi umut verici bir besleme stratejisi olarak değerlendirilmektedir
dc.description.abstractUsage area of some feed additives is on the rise in parallel to increasing world population and developing dairy cattle industry. Transition period (approximately three weeks each before and after calving) is clearly the most important period of a dairy cow’s life cycle, by reason of a large number of metabolic and reproductive disorders are occurred in the transition period. In growing dairy cattle industry it is more important to prevent metabolic and reproductive disorders than treating them. Especially for preventing fatty liver syndrome which is generally occurred in transition period and resulted with excessive costs of treatment, addition of rumen protected choline to high yielding dairy cow rations seems to be a promising nutrition strategy
dc.identifier.citationMeral, Y. ve Kara, Ç. (2013). "Geçiş dönemindeki süt sığırlarında karaciğer yağlanması ve kolinin önemi". Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi, 32(1), 39-45.
dc.identifier.endpage45
dc.identifier.issn1301-3173
dc.identifier.issue1
dc.identifier.startpage39
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/144342
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/14280
dc.identifier.volume32
dc.language.isotr
dc.publisherUludağ Üniversitesi
dc.relation.journalVeteriner Hekimlikte Araştırma Dergisi / Journal of Research in Veterinary Medicine
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectSüt sığırlarının geçiş dönemi
dc.subjectThe transition period of dairy cattle
dc.subjectKaraciğer yağlanması
dc.subjectKolin
dc.subjectFatty liver
dc.subjectCholine
dc.titleGeçiş dönemindeki süt sığırlarında karaciğer yağlanması ve kolinin önemi
dc.title.alternativeFatty liver and importance of choline during the transition period of dairy cattle
dc.typeArticle
dspace.entity.typePublication
local.contributor.departmentVeteriner Fakültesi

Dosyalar

Orijinal seri

Şimdi gösteriliyor 1 - 1 / 1
Küçük Resim
Ad:
32_1_6.pdf
Boyut:
421.02 KB
Format:
Adobe Portable Document Format
Açıklama

Lisanslı seri

Şimdi gösteriliyor 1 - 1 / 1
Placeholder
Ad:
license.txt
Boyut:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Açıklama