Yayın:
Determination of oxytetracycline, penicillin G and sulphadimidine residues in cow milks in Bursa

Küçük Resim

Akademik Birimler

Kurum Yazarları

Oruç, H. Hüseyin
Sonal, Songül

Yazarlar

Danışman

Dil

Türü

Yayıncı:

Uludağ Üniversitesi

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Özet

Oxytetracycline, penicillin G (benzylpenicillin) and sulphadimidine levels were analysed by highperformance liquid chromatography (HPLC) methods in 25 raw cow milk samples, which were collected from plain and mountain villages during March-April 2003 in Bursa province. None of the antibacterials were detected in the milk samples suggesting that the milk samples are not a risk for consumer health.
Oksitetrasiklin, penisillin G (benzilpenisillin) ve sulfadimidinin düzeyleri, 25 çiğ inek sütünde, yüksek performanslı likid kromatoğrafi (HPLC) ile ölçüldü. Numuneler, 2003 yılı Mart ve Nisan aylarında Bursa’nın ova ve dağ köylerinden toplandı. Numunelerin hiçbirinde bu antibakteriyeller tespit edilemedi ve bu numunelerin tüketici sağlığı açısından bir risk oluşturmadığı kanısına varıldı.

Açıklama

Kaynak:

Anahtar Kelimeler:

Konusu

Oxytetracycline, Oksitetrasiklin, Penicillin G, Sulphadimidine, Penisillin G ve sulfadimidinin, İnek sütü, Cow milk

Alıntı

Oruç, H. H. ve Sonal, S. (2005). "Determination of oxytetracycline, penicillin G and sulphadimidine residues in cow milks in Bursa". Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 24(1-2-3-4), 11-13.

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By

0

Views

60

Downloads