Publication:
Geleneksel yöntemlerle üretilen kurutulmuş et ürünleri

dc.contributor.buuauthorTemelli, Seran
dc.contributor.departmentVeteriner Fakültesi
dc.date.accessioned2020-12-01T13:23:40Z
dc.date.available2020-12-01T13:23:40Z
dc.date.issued2011-09-30
dc.description.abstractGeleneksel olarak üretilen kurutulmuş et ürünleri, Orta Doğu ve Güney Asya ülkeleri başta olmak üzere birçok ülkede halen tüketilmektedir. Etlerin uzun süre muhafaza edilmesi amacı ile tuzlama, baharatlama ve kurutma aşamaları geçiren bu ürünlerin üretimleri aynı ülkenin farklı yörelerinde bile değişiklik gösterebilmektedir. Bu derlemede, dünyada geleneksel olarak üretilen başlıca kurutulmuş et ürünlerinden charque, biltong, kilishi, qwanta, İspanyol cecina, Meksika usulü cecina, pemmican, rougan, roupu, jirge, kaddid ve pastırmanın üretim teknikleri, kimyasal bileşimleri ve muhafaza süreleri ile ilgili güncel bilgilere yer verilmiştir.
dc.description.abstractTraditionaly produced dried meat products are still being consumed in many countries mainly in the Middle Eastern and South Asian countries. These products, which have mainly salting, seasoning and drying steps in their productions, can have variations in their processes depending on regional differences in the same country. In this review, current information production methods, chemical compositions and storage periods of traditionally produced main dried meat products of the world as charque, biltong, kilishi, qwanta, Spanish cecina, Mexican cecina, pemmican, rougan, roupu, jirge, kaddid, and pastrami are presented.
dc.identifier.citationTemelli, S. (2011). "Geleneksel yöntemlerle üretilen kurutulmuş et ürünleri". Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi, 30(2), 61-66.
dc.identifier.endpage66
dc.identifier.issn1301-3173
dc.identifier.issue2
dc.identifier.startpage61
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/144382
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/14266
dc.identifier.volume30
dc.language.isotr
dc.publisherUludağ Üniversitesi
dc.relation.journalVeteriner Hekimlikte Araştırma Dergisi / Journal of Research in Veterinary Medicine
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectKurutulmuş et
dc.subjectDried meat
dc.subjectCharque
dc.subjectBiltong
dc.subjectCecina
dc.subjectKaddid
dc.subjectKilishi
dc.titleGeleneksel yöntemlerle üretilen kurutulmuş et ürünleri
dc.title.alternativeDried meat products manufactured by traditional methods
dc.typeArticle
dspace.entity.typePublication
local.contributor.departmentVeteriner Fakültesi

Files

Original bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Thumbnail Image
Name:
32_2_11.pdf
Size:
171.79 KB
Format:
Adobe Portable Document Format
Description:

License bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Placeholder
Name:
license.txt
Size:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: