Publication:
Bursa yöresinde farklı ekolojilerde yetiştirilen dixired şeftali çeşidinde olgunluk ve kalite değişimleri

dc.contributor.buuauthorEriş, Atilla
dc.contributor.buuauthorTüler, Nuray
dc.contributor.buuauthorÖzgür, Mehmet
dc.contributor.departmentZiraat Fakültesi
dc.contributor.departmentBahçe Bitkileri Bölümü
dc.date.accessioned2021-02-16T11:11:45Z
dc.date.available2021-02-16T11:11:45Z
dc.date.issued1986
dc.description.abstractBursa yöresinin üç farklı ekolojisin de yetiştirilen Dixired şeftali çeşidinin olgunluk ve kalite değişimlerinin incelendiği bu çalışmada, yörenin iklim ve toprak koşullarındaki farklılıklar ile uygulanan kültürel işlemler öncelikle meyvelerin hasat zamanlarında, daha sonra kalite değerlerinde etkili bulunmuştur. Serme köyündeki şeftalilerde erkencilik• tespit edilmiş, ancak kalite değerleri düşük bulunmuştur. Yenişehir yöresinde hasat nispeten gecikmiş, meyvelerin kalitesi yine pekiyi bulunmamıştır. Yalova yöresi meyveleri ise daha kaliteli ve iri bulunmuş lar, ancak geç hasat edilmişlerdir. Bu farklılıkların ortaya çıkışında her üç yöredeki farklı toprak yapısının ve bileşiminin; yağış alma, güneşlenme ve sıcaklık toplamlarının etkisi açık olarak kendini göstermiştir.
dc.description.abstractMaturity and quality dif{erences of peach cu. Dixired grown in three different ecological vicinities of Bursa were inuestigated and the dif{erences in climate and so il conditions of the uicinities and cultural applications were found effectiue primarily on haruest times and thenon quality criteria. Earliness were determined but quality criteria were found lower in the peaches of Serma village. Haruest time has been delayed relatiuely and also fruit quality were not fo und uery good in the uicinity of Yenişehir. Fruits were found belter in quality and larger but they were haruested later in the uicinity Yalova. The effect of structure and composition of the soils, sums of precipitation, sunny period and temperature were determined clearly at the occurence of these dif{erences.
dc.identifier.citationEriş, A. vd. (1986). ''Bursa yöresinde farklı ekolojilerde yetiştirilen dixired şeftali çeşidinde olgunluk ve kalite değişimleri''. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 5(1), 27-38.
dc.identifier.endpage38
dc.identifier.issn2651-4044
dc.identifier.issue1
dc.identifier.startpage27
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/16375
dc.identifier.volume5
dc.language.isotr
dc.publisherUludağ Üniversitesi
dc.relation.journalBursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi / Journal of Agricultural Faculty of Bursa Uludag University
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectBursa
dc.subjectEkoloji
dc.subjectŞeftali
dc.subjectDixred
dc.subjectMatur
dc.subjectGrown
dc.titleBursa yöresinde farklı ekolojilerde yetiştirilen dixired şeftali çeşidinde olgunluk ve kalite değişimleri
dc.title.alternativeMaturity and Q uality changes of peach cv. dixired grown in different ecological vicinities of Bursa
dc.typeArticle
dspace.entity.typePublication
local.contributor.departmentZiraat Fakültesi/Bahçe Bitkileri Bölümü

Files

Original bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Thumbnail Image
Name:
5_1_4.pdf
Size:
2.58 MB
Format:
Adobe Portable Document Format
Description:

License bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Placeholder
Name:
license.txt
Size:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: