Publication:
Türkiye tarımında makarnalık buğday üretimi ve önemi

dc.contributor.buuauthorAyçiçek, Mehmet
dc.contributor.buuauthorYürür, Nevzat
dc.contributor.departmentZiraat Fakültesi
dc.contributor.departmentTarla Bitkileri Bölümü
dc.date.accessioned2021-01-25T07:44:49Z
dc.date.available2021-01-25T07:44:49Z
dc.date.issued1995
dc.description.abstractÜlkemiz için makarnalık buğday tarımının öneminin belirlenmesi amacıyla yapılan araştırmalarla öncelikle ekolojik bakımdan ülkemizin makarnalık buğday tarımına uygunluğu incelenmiştir. Ayrıca bazı makarnalık buğday ürünlerinin değişik yıllara ait istatistikleri ile makarnalık buğday üretimi ve tohumluk üretiminde kullanılan sertifikalı makarnalık buğday çeşitlerinin üretim miktarlarıyla da ekim alanı tahminlenmeye çalışılmıştır. Bu çalışmamızda, ülkemizdeki makarnalık buğday üretiminin ve ekim alanının toplam buğday tarımı içerisindeki payı sırası ile % 9 ve % 11 olarak belirlenmiştir.
dc.description.abstractEcological fitness of our country for durum wheat cultivation and its importance for this country were investigated in many researches. In addition total durum wheat production has been tried to be predicted by using the statistics of some durum wheat products belonging to different years, and the acreage of durum wheat cultivation by the amounts of certificated durum wheat produced for seed. In this study, proportions of durum wheat production and its acreage within the whole wheat cultivation were determined as 9 % and 11 % respectively.
dc.identifier.citationAyçiçek, M. ve Yürür, N. (1995). “Türkiye tarımında makarnalık buğday üretimi ve önemi”. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 11(1), 267-275.
dc.identifier.endpage275
dc.identifier.issn2651-4044
dc.identifier.issue1
dc.identifier.startpage267
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/15519
dc.identifier.volume11
dc.language.isotr
dc.publisherUludağ Üniversitesi
dc.relation.journalBursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi / Journal of Agricultural Faculty of Bursa Uludag University
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectMakarnalık buğday
dc.subjectÜretim ve ekim alanı
dc.subjectDurum wheat
dc.subjectProduction and acreage
dc.titleTürkiye tarımında makarnalık buğday üretimi ve önemi
dc.title.alternativeDurum wheat production and its importance in Turkey’s agriculture
dc.typeArticle
dspace.entity.typePublication
local.contributor.departmentZiraat Fakültesi/Tarla Bitkileri Bölümü

Files

Original bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Thumbnail Image
Name:
11_1_25.pdf
Size:
1.2 MB
Format:
Adobe Portable Document Format
Description:

License bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Placeholder
Name:
license.txt
Size:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: