Yayın:
Probiyotik içeren yenilebilir filmler ve kaplamalar

Küçük Resim

Tarih

Akademik Birimler

Kurum Yazarları

Delikanlı, Berrak
Özcan, Tülay

Yazarlar

Danışman

Dil

Türü

Yayıncı:

Uludağ Üniversitesi

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Özet

Son yıllarda gıda güvenliği ve raf ömrünün uzatılmasına dair çok sayıda çalışma bulunmaktadır. Bu çalışmalarda, protein, lipit, karbonhidrat ve kombinasyonlarının bulunduğu fonksiyonel yenilebilir film ve kaplamaların probiyotik bakteriler ile zenginleştirilmesinin gıdalarda raf ömrünü uzattığı, duyusal ve tekstürel özellikleri geliştirdiği belirtilmektedir. Yapılan çalışmalara göre, yenilebilir film ve kaplamaların, probiyotik bakterileri üzerinde barındırabildiği ve onların canlılığını da desteklediği saptanmıştır. Bu derlemede, probiyotik mikroorganizmaların ilave edildiği yenilebilir film ve kaplamalar hakkında bilgi verilmektedir.
The number of studies about the maintenance of food safety and prolong shelf life have been present in recent years. In such studies, proteins, lipids, carbohydrates or their combinations based functional edible films and coatings with enriched probiotic bacteria are reported to prolong food shelf-life, improve sensory and textural properties of food products. According to some studies, edible films and coatings could properly carry probiotic bacteria and support their viability. This review provides information about edible films and coatings of incorporated with probiotic microorganisms.

Açıklama

Kaynak:

Anahtar Kelimeler:

Konusu

Probiyotik, Yenilebilir film ve kaplama, Probiotic, Edible film and coatings

Alıntı

Delikanlı, B. ve Özcan, T. (2014). "Probiyotik içeren yenilebilir filmler ve kaplamalar". Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 28(2), 59-70.

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By

0

Views

0

Downloads