Yayın:
İkinci ürün fasulyenin hava akımına karşı gösterdiği direncin belirlenmesi

Küçük Resim

Tarih

Akademik Birimler

Kurum Yazarları

Işık, Eşref
Yüksel, Gürcan

Yazarlar

Danışman

Dil

Türü

Yayıncı:

Uludağ Üniversitesi

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Özet

Bu çalışma, bölgemizde ikinci ürün olarak üretimi yapılan fasulyenin, kurutulmasına yönelik gerekli uygun tesisin kullanılmasında kullanılabilecek ön verilerin elde edilmesine yöneliktir. Bu amaçla değişik nem içeriklerinde farklı hava akımında, temiz ve kirli fasulye üzerinde yapılan çalışmalar sonucu; statik basınç düşümünün, hava akımıyla logaritmik, yığın yüksekliğiyle doğrusal olarak altlığı, nem içeriği ile ters orantılı olarak değiştiği belirlenmiştir. Ayrıca yabancı maddelerin fasulye dönemlerinden küçük boyutlarda olması durumunda, yabancı madde oranındaki artışın statik basınç düşümünü artırdığı gözlenmiştir.
This study intends to obtain the data that can be used for the necessary and suitable establishment of the foundation where beans, which are planted as second production in our region, are intended to be dried. For this reason some studies were made upon the clean and dirty beans which had various moisture-rates and in various air-cuments. The outcomes of these studies are,· the reduction of the static pressure increases logarithmically with the air-current and in a linear way with the heap-height. Moreover when the froeign-materials are snıaller than the beans, the increase of the reduction of the static-pressure.

Açıklama

Kaynak:

Anahtar Kelimeler:

Konusu

Fasulye, Hava akımı, Direnç, Statik basınç, Beans, Resistance, Air flow, Static pressure

Alıntı

Işık, E. ve Yüksel, G. (1991). ''İkinci ürün fasulyenin hava akımına karşı gösterdiği direncin belirlenmesi''. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 8(1), 79-84.

Koleksiyonlar

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By

3

Views

42

Downloads