Publication:
Bazı ekmeklik buğday (Triticum aestivum L. em. Thell.) çeşitlerinin başlıca tarımsal karakterleri üzerinde araştırmalar

dc.contributor.buuauthorYürür, Nevzat
dc.contributor.buuauthorTurgut, İlhan
dc.contributor.departmentZiraat Fakültesi
dc.contributor.departmentTarla Bitkileri Bölümü
dc.date.accessioned2021-02-19T07:36:03Z
dc.date.available2021-02-19T07:36:03Z
dc.date.issued1992
dc.description.abstractBu çalışma 1991 ve 1992 yıllarında bazı Yugoslav ekmeklik buğday çeşitlerinin Bursa koşullarındaki verim potansiyelini belirlemek amacı ile yapılmıştır. Materyal olarak 9 ekmeklik buğday çeşidinin kullanıldığı denemeler tesadüf blokları deneme desenine göre dört tekrarlamalı olarak kurulmuştur. Çeşitlerin tane verimleri yanında vejetatif ve generatif gelişme durumlar ile ilgili bitki boyu, başak boyu, başakta başakçık sayısı, başakta tane sayısı, başakta tane ağırlığı, metrekarede başak sayısı ve 1000 tane ağırlığı gibi verim komponentleri incelenmiştir. İki yıllık bulgulara göre çeşitlerin tane verimi 486.5-577.4 kg/da arasında değişmiş ve en yüksek tane verimleri Djerdanka, Osk 6.68/4, M.V.-17, Ana ve Zitarka ekmeklik buğday çeşitlerinden elde edilmiştir.
dc.description.abstractThis study was made to determine the yield potential of some Yugoslavian common wheat cultivars in Bursa conditions in 1991 and 1992. Nine common wheat cultivars were tested in randomized complete block design with four replications. Along with the seed yield of varieties, the plant height, spike height, spikelet number per spike, seed number/spike, seed weiglut/spike, spike number/m2 and 7000 seed weight were all noted in the experiment. According to the results of the study, grain yields of the cultivars ranged between 486.5-577.4 kg/da and the highest grain yields were obtained from common wheat cultivars Djerdanka, Osk 6.68/4, M.V.-17. Ana and Zitarka.
dc.identifier.citationYürür, N. ve Turgut, İ. (1992). "Bazı ekmeklik buğday (Triticum aestivum L. em. Thell.) çeşitlerinin başlıca tarımsal karakterleri üzerinde araştırmalar". Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 9(1), 107-117.
dc.identifier.endpage117
dc.identifier.issn2651-4044
dc.identifier.issue1
dc.identifier.startpage107
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/16477
dc.identifier.volume9
dc.language.isotr
dc.publisherUludağ Üniversitesi
dc.relation.journalBursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi / Journal of Agricultural Faculty of Bursa Uludag University
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectEkmeklik buğday
dc.subjectAdaptasyon
dc.subjectVerim
dc.subjectVerim komponentleri
dc.subjectCommon wheat
dc.subjectYield components
dc.subjectYield
dc.subjectAdaptation
dc.titleBazı ekmeklik buğday (Triticum aestivum L. em. Thell.) çeşitlerinin başlıca tarımsal karakterleri üzerinde araştırmalar
dc.title.alternativeResearches on the main agronomic characters of some common wheat (Triticum aestivum L. em. Thell.) cultivars
dc.typeArticle
dspace.entity.typePublication
local.contributor.departmentZiraat Fakültesi/Tarla Bitkileri Bölümü

Files

Original bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Thumbnail Image
Name:
9_1_12.pdf
Size:
1.82 MB
Format:
Adobe Portable Document Format
Description:

License bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Placeholder
Name:
license.txt
Size:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: