Publication:
Dondurulmuş meyve - sebze ihracatının analizi

dc.contributor.buuauthorÇurkan, Aygün
dc.contributor.buuauthorTamer, Canan Ece
dc.contributor.buuauthorÇopur, Ömer Utku
dc.contributor.departmentZiraat Fakültesi
dc.contributor.departmentGıda Mühendisliği Bölümü
dc.date.accessioned2019-12-31T11:31:32Z
dc.date.available2019-12-31T11:31:32Z
dc.date.issued2012-03-22
dc.description.abstractBu çalışmada Türkiye’nin dondurulmuş meyve - sebze sektörü, SWOT analizi ile incelenmiştir. Dondurulmuş ürün sektörüne ait pazar incelendiğinde Türkiye’nin iç piyasadan ziyade yurt dışı piyasalara yönelik üretim yaptığı görülmektedir. Gerçekleştirilen dondurulmuş gıda üretiminin büyük bir kısmını dondurulmuş meyve ve sebzeler oluşturmaktadır. Uygun iklim koşulları, hammadde bakımından dondurulmuş meyve ve sebze sektörü için önemli avantajlar sağlamaktadır. Uluslararası piyasalarda dondurulmuş meyve ve sebze ürünlerine olan talep artışının önümüzdeki yıllarda da sürmesi beklenmektedir. Geleneksel hale gelmiş ürün gruplarının yanı sıra, organik ürünlerin de pazar paylarının artacağı öngörülmektedir.
dc.description.abstractIn this study, Turkey’s frozen fuit and vegetable export was investigated using SWOT analysis method. By the investigation of frozen food market, it is seen that Turkey’s frozen food production was highly degree intended to foreign market while was small to domestic market. Frozen fruits and vegetables constitues important rate of the production of frozen foods in Turkey . Suitable climatic conditions offers significant benefits in terms of raw materials for frozen vegetables and fruit sector. In the international markets, the increase in the demand for frozen fruit and vegetable products is expected to continue in next years. The market share of the traditional product groups as well as organic products was predicted to increase.
dc.identifier.citationÇurkan, A. vd. (2012). "Dondurulmuş meyve - sebze ihracatının analizi". Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 26(1), 73-82.
dc.identifier.endpage82
dc.identifier.issn2651-4044
dc.identifier.issue1
dc.identifier.startpage73
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/154161
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/4778
dc.identifier.volume26
dc.language.isotr
dc.publisherUludağ Üniversitesi
dc.relation.journalBursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi / Journal of Agricultural Faculty of Bursa Uludag University
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectDondurulmuş gıda
dc.subjectİhracat
dc.subjectSWOT analizi
dc.subjectFrozen food
dc.subjectExportation
dc.subjectSWOT analysis
dc.titleDondurulmuş meyve - sebze ihracatının analizi
dc.title.alternativeAnalysis of the exportation of frozen fruits and vegetables
dc.typeArticle
dspace.entity.typePublication
local.contributor.departmentZiraat Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü

Files

Original bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Thumbnail Image
Name:
26_1_7.pdf
Size:
181.22 KB
Format:
Adobe Portable Document Format
Description:

License bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Placeholder
Name:
license.txt
Size:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: