Yayın:
Electrodeposited wo₃ on stainless steel as a high-energy supercapacitor electrode

dc.contributor.buuauthorKirtay, Hasan Emir
dc.contributor.buuauthorTezcan, Semih İlkay
dc.contributor.buuauthorPEKSÖZ, AHMET
dc.contributor.buuauthorTOKGÖZ, SEYİT RIZA
dc.contributor.departmentFen Edebiyat Fakültesi
dc.contributor.departmentFizik Bölümü
dc.contributor.orcid0009-0006-6140-2494
dc.contributor.orcid0009-0001-4789-6874
dc.contributor.orcid0000-0001-9135-1508
dc.contributor.orcid0000-0001-5730-9541
dc.date.accessioned2025-09-25T09:14:29Z
dc.date.issued2025-05-23
dc.description.abstractTungsten oksit (WO₃) ince filmleri, elektrokimyasal bir çöktürme yöntemi kullanılarak paslanmaz çelik (SS) altlıklar üzerine başarıyla kaplanmıştır. Oluşturulan WO₃/SS elektrodunun yapısal ve elektrokimyasal özellikleri, sulu bir elektrolit içerisinde üç elektrotlu bir sistem kullanılarak sistematik olarak araştırılmıştır. Döngüsel voltametri (CV) ölçümleri, elektrodun yaklaşık 1,2 V gibi geniş bir elektrokimyasal kararlılık penceresine sahip olduğunu ortaya koymuş ve bu durum, yüksek enerjili uygulamalar için uygunluğunu göstermiştir. 10 mV s⁻¹ tarama hızında, WO₃/SS elektrodu 652,9 F g⁻¹ gibi yüksek bir özgül kapasitans sergileyerek mükemmel bir yük depolama kabiliyeti göstermiştir. 1 A g⁻¹ akım yoğunluğunda gerçekleştirilen galvanostatik şarj-deşarj (GCD) testleri sonucunda, 139,9 Wh kg⁻¹ enerji yoğunluğu ve 7160,6 W kg⁻¹ güç yoğunluğu elde edilmiştir. Ayrıca, elektrot 10.000 ardışık GCD çevriminden sonra %98,2 gibi yüksek bir Coulombic verimliliğini koruyarak olağanüstü çevrim kararlılığı ortaya koymuştur. Bu sonuçlar, WO₃/SS elektrodunun hem yüksek enerji ve güç yoğunlukları hem de uzun vadeli dayanıklılığı ile yeni nesil süperkapasitör cihazları için umut verici bir aday olduğunu göstermektedir.
dc.description.abstractTungsten oxide (WO₃) thin films were successfully deposited onto stainless steel (SS) substrates via an electrochemical deposition method. The structural and electrochemical characteristics of the resulting WO₃/SS electrode were systematically investigated using a three-electrode configuration in an aqueous electrolyte. Cyclic voltammetry (CV) measurements revealed that the electrode maintains a wide electrochemical stability window of approximately 1.2 V, indicative of its suitability for high-energy applications. At a scan rate of 10 mV s⁻¹, the WO₃/SS electrode delivered a high specific capacitance of 652.9 F g⁻¹, reflecting excellent charge storage capability. Galvanostatic charge-discharge (GCD) tests performed at a current density of 1 A g⁻¹ yielded an impressive energy density of 139.9 Wh kg⁻¹ and a corresponding power density of 7160.6 W kg⁻¹. Moreover, the electrode retained a high Coulombic efficiency of 98.2% after 10,000 continuous GCD cycles, highlighting its outstanding cycling stability. These results demonstrate that the WO₃/SS electrode is a promising candidate for next-generation supercapacitor devices, offering both high energy and power densities along with long-term durability.
dc.identifier.endpage94
dc.identifier.issn2757-8127
dc.identifier.issue1
dc.identifier.startpage86
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/4868986
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/pub/istd/issue/93307/1699041
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11452/55199
dc.identifier.volume6
dc.language.isoen
dc.publisherBursa Uludağ Üniversitesi
dc.relation.journalUluslararası Bilim Teknoloji ve Tasarım Dergisi
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi
dc.subjectEnerji depolama
dc.subjectSpesifik kapasitans
dc.subjectGüç yoğunluğu
dc.subjectTungsten oksit
dc.subjectEnergy storage
dc.subjectSpecific capacitance
dc.subjectPower density
dc.subjectTungsten oxide
dc.titleElectrodeposited wo₃ on stainless steel as a high-energy supercapacitor electrode
dc.title.alternativePaslanmaz çelik üzerine elektrokimyasal biriktirilmiş wo₃’ün yüksek enerjili süperkapasitör elektrodu olarak değerlendirilmesitr
dc.typeArticle
dspace.entity.typePublication
local.contributor.departmentFen Edebiyat Fakültesi/Fizik Bölümü
relation.isAuthorOfPublication541fd51a-63d1-416b-855f-64e10965bb9b
relation.isAuthorOfPublicationb2ec51e5-6625-4597-8706-3c1e4157b1d9
relation.isAuthorOfPublication.latestForDiscovery541fd51a-63d1-416b-855f-64e10965bb9b

Dosyalar

Orijinal seri

Şimdi gösteriliyor 1 - 1 / 1
Küçük Resim
Ad:
6_1_6.pdf
Boyut:
1.18 MB
Format:
Adobe Portable Document Format

Koleksiyonlar