Publication:
Ankara keçisi x kıl keçisi melez oğlaklarında besi ve karkas özellikleri

dc.contributor.buuauthorKoyuncu, Mehmet
dc.contributor.buuauthorTuncel, Erdoğan
dc.contributor.departmentZiraat Fakültesi
dc.contributor.departmentZootekni Bölümü
dc.date.accessioned2021-01-25T08:29:13Z
dc.date.available2021-01-25T08:29:13Z
dc.date.issued1996
dc.descriptionBu çalışma, Bursa Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde Erdoğan TUNCEL'in danışmanlığında Mehmet KOYUNCU tarafından yazılan "Ankara keçisi x kıl keçisi F1 melezlerinin lif özellikleri ve çeşitli büyüme dönemlerindeki performansları üzerine araştırmalar" adlı doktora tezine dayanılarak hazırlanmıştır.
dc.description.abstractBu araştırmada, Ankara keçisi x Kıl keçisi F; melez erkek oğlaklarının entansif koşullardaki besi gücü ve karkas özelliklerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Deneme, oğlaklar sütten kesildikten sonra (120 günlük yaşta) başlamış ve 70 gün sürmüştür. Beside bulunan hayvanlara yoğun yem serbest olarak (ad libitum) yedirilmiş, ayrıca kaba yem verilmemiştir. Besi süresince, toplam canlı ağırlık artışı 13.96 ± 0.656 kg, günlük ortalama canlı ağırlık artışı 199.5 ± 9.40 g, ortalama günlük yem tüketimi 1268.2 g ve yemden yararlanma 6.356 kg olarak saptanmıştır. Oğlaklarda 70 gün süren besi sonunda canlı ağırlıkları sürü ortalamasına yakın 5 baş oğlak kesilerek kesim ve karkas özellikleri belirlenmiştir. Randıman, sıcak ve soğuk karkas için ayrı ayrı hesaplanmış ve sırasıyla % 48.81 ve % 47.60 bulunmuştur. Colomer-Rocher ve ark. (1987) tarafından keçiler için geliştirilen standart karkas parçalama yöntemi ile parçalanan karkaslardan elde edilen bilgiler çizelgeler halinde verilmiştir.
dc.description.abstractThis research was conducted t o determine fattening performance and carcass characteristics of Angora x Hair goats b ı crossbred m al e kıds. Fattening was started after weaning (120 days) and continued 70 days. Onlya concentrate were fed ad libitum. During fattening period total live weight gain, average daily veight gain, average daily feed consumption and feed convertion was found 13.96 ±0.656 kg, 199.5± 9.40 g, 1268.2 g and 6.356 kg respecttvely. At the end of fattening period (70 days) 5 kids near the average live weight wers slaughtered. Dressing percentage was calculated on the hot and cold carcass separately and these values was found 48.81 % and 47.60 % respectively. The data obtained on the carcases slaughtered with standart cuttig method which is developed by Colomer-Rocher et.al. (1987) for goats vere presented in several tables.
dc.identifier.citationKoyuncu, M. ve Tuncel, E. (1996). “Ankara keçisi x kıl keçisi melez oğlaklarında besi ve karkas özellikleri”. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 12(1), 89-100.
dc.identifier.endpage100
dc.identifier.issn2651-4044
dc.identifier.issue1
dc.identifier.startpage89
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/15546
dc.identifier.volume12
dc.language.isotr
dc.publisherUludağ Üniversitesi
dc.relation.journalBursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi / Journal of Agricultural Faculty of Bursa Uludag University
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectAnkara keçisi
dc.subjectKıl keçisi
dc.subjectBesi gücü
dc.subjectKarkas özellikleri
dc.subjectAngora goat
dc.subjectHair goat
dc.subjectFattening performance
dc.subjectCarcass characteristics
dc.titleAnkara keçisi x kıl keçisi melez oğlaklarında besi ve karkas özellikleri
dc.title.alternativeFattening performance and carcass characteristics of Angora x hair F1 goats crossbred
dc.typeArticle
dspace.entity.typePublication
local.contributor.departmentZiraat Fakültesi/Zootekni Bölümü

Files

Original bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Thumbnail Image
Name:
12_1_10.pdf
Size:
1.8 MB
Format:
Adobe Portable Document Format
Description:

License bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Placeholder
Name:
license.txt
Size:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: