Publication:
Sofralık zeytin üretim tesislerinde gıda güvenliği yönetim sisteminin uygulanması

dc.contributor.authorAka, Aytül
dc.contributor.authorMinas, Ebru Baltaş
dc.contributor.buuauthorŞahin, Oya Irmak
dc.contributor.buuauthorBayizit, Arzu Akpınar
dc.contributor.departmentZiraat Fakültesi
dc.contributor.departmentGıda Mühendisliği Bölümü
dc.date.accessioned2019-12-21T13:03:21Z
dc.date.available2019-12-21T13:03:21Z
dc.date.issued2010
dc.description.abstractCanlıların sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için gerekli olan gıda güvenliğinin sağlanmasında birçok kontrol ve üretim sistemleri uygulanmaktadır. Bu çalışma ile sofralık siyah ve yeşil zeytin üretim teknolojisinde kalitenin istenilen düzeyde olması için gerekli olan gıda güvenliği yönetim sistemi ile bu sistemin içinde yer alan ve fiziksel, kimyasal ve biyolojik tehlikeleri belirleyen HACCP sisteminin nasıl uygulanacağı araştırılmıştır. Bu sistem, geleneksel üretim ve kontrol metotlarının modern teknolojilere adaptasyonunda mantığa dayanan bilimsel bazlı sistematik önleyici kalite sağlama yaklaşımı olarak tanımlanmaktadır.
dc.description.abstractIn order to assure food safety, the need to maintain a healthy life, various control and manufacturing systems are put into practice. This study aims to examine the requirement for manufacturers of foods to assure the required quality, and HACCP, that addresses physical, chemical, and biological hazards, to the green and black table olives production technology. This system is recognized as a systematic preventive approach to food safety and logical tools for adapting traditional inspection and manufacturing methods to modern, science-based quality assurance systems.
dc.identifier.citationŞahin, O. I. vd. (2010). "Sofralık zeytin üretim tesislerinde gıda güvenliği yönetim sisteminin uygulanması". Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 24(1), 11-24.
dc.identifier.endpage24
dc.identifier.issn2651-4044
dc.identifier.issue1
dc.identifier.startpage11
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/154100
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/3842
dc.identifier.volume24
dc.language.isotr
dc.publisherUludağ Üniversitesi
dc.relation.journalBursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi / Journal of Agricultural Faculty of Bursa Uludag University
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectSofralık zeytin
dc.subjectGıda güvenliği yönetim sistemi
dc.subjectHACCP
dc.subjectKKN
dc.subjectTable olives
dc.subjectFood safety management systems
dc.subjectCCP
dc.titleSofralık zeytin üretim tesislerinde gıda güvenliği yönetim sisteminin uygulanması
dc.title.alternativeApplication of mood safety management program in table olive production plants
dc.typeArticle
dspace.entity.typePublication
local.contributor.departmentZiraat Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü

Files

Original bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Thumbnail Image
Name:
24_1_2.pdf
Size:
403.13 KB
Format:
Adobe Portable Document Format
Description:

License bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Placeholder
Name:
license.txt
Size:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: