Publication:
Gıda zehirlenmelerinde etkin olan mikroorganizmalar

dc.contributor.buuauthorUylaşer, Vildan
dc.contributor.buuauthorBaşoğlu, Fikri
dc.contributor.departmentZiraat Fakültesi
dc.contributor.departmentGıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümü
dc.date.accessioned2021-02-19T08:49:19Z
dc.date.available2021-02-19T08:49:19Z
dc.date.issued1992
dc.description.abstractDünya'da ve ülkemizde gıda zehirlenmeleri, hala önemli bir sorun olma özelliğini korumaktadır. Bu sorun, özellikle geri kalmış ve gıdaların işlenmesinde ilkel teknolojilerin kullanıldığı ülkelerde daha da önem kazanmaktadır. Gıda zehirlenmesine neden olan başlıca faktör, kimyasal maddeler, zehirli bitki ve hayvanlar ile bazı mikroorganizmalar ile kontamine olmuş gıdaların tüketimidir. Bu durum göz önüne alındığında gıdaların muhafaza yöntemlerinin ve bu yöntemlerin hangi gıdaya ne şekilde uygulanacağının bilinmesi gerekmektedir. Bunu gerçekleştirebilmek için de zehirlenmelerde etkin olan mikroorganizmalar, gelişme istekleri ve hangi gıdalarda bulunabilecekleri konusundaki bilgiler tam olarak bilinmelidir. Böylece gıdaların bozulmalar önlenerek hem ülke ekonomisinin hem de insanların zarar görmeleri engellenecektir.
dc.description.abstractBeing poisoned by food still remains an important problem in the world and in our country. This problem is especially im both portant in the countries which are undeveloped and in which primitive technologies are used in food processing. The main reason of being poisoned by food is the consumption of food which is contaminated by chemical, poisonous plants and animals and some microorganisms. When this fact is considered, it is necessary to know the storage methods of food and how to apply these methods to particular food species. In order to achieve this, it is compulsory to know the growth requirement of these microorganisms and the foods that they are present. In this way, the spoilage of foods will be prevented, hence both the national economy and the people will be protected.
dc.identifier.citationUylaşer, V. ve Başoğlu, F. (1992). "Gıda zehirlenmelerinde etkin olan mikroorganizmalar". Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 9(1), 261-273.
dc.identifier.endpage273
dc.identifier.issn2651-4044
dc.identifier.issue1
dc.identifier.startpage261
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/16511
dc.identifier.volume9
dc.language.isotr
dc.publisherUludağ Üniversitesi
dc.relation.journalBursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi / Journal of Agricultural Faculty of Bursa Uludag University
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectMikroorganizma
dc.subjectGıda zehirlenmeleri
dc.subjectMicroorganism
dc.subjectFood poisoning
dc.titleGıda zehirlenmelerinde etkin olan mikroorganizmalar
dc.title.alternativeThe effective microorganisms on food poisoning
dc.typeArticle
dspace.entity.typePublication
local.contributor.departmentZiraat Fakültesi/Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümü

Files

Original bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Thumbnail Image
Name:
9_1_28.pdf
Size:
2.75 MB
Format:
Adobe Portable Document Format
Description:

License bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Placeholder
Name:
license.txt
Size:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: