Publication:
Zeytinin reçel üretimine uygunluğu üzerinde bir araştırma

dc.contributor.buuauthorÇopur, Ömer Utku
dc.contributor.buuauthorÇakır, Mehmet Dilaver
dc.contributor.departmentZiraat Fakültesi
dc.contributor.departmentGıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümü
dc.date.accessioned2021-02-22T12:07:21Z
dc.date.available2021-02-22T12:07:21Z
dc.date.issued1991
dc.description.abstractZeytin, ülke ekonomimiz ve halkımızın beslenmesi açısından önemli bir tarımsal ürünümüzdür. Bu çalışmada, zeytinin geleneksel tüketim olanaklarına bir yenisini ilave ederek pazarlama ve ticari değerini artırmak amaçlanmıştır. Sonuç olarak; zeytin reçeli tüketiciler tarafından beğenilmiş ve dolgu maddesi seçiminin, tadı büyük ölçüde maskelenmesi nedeniyle önemli olduğu ve bu konuda bir optimizasyona gidilmesi gerektiği anlaşılmıştı.
dc.description.abstractThe olive is an important product with respect to our national economy and our people's nutrition. The aim of this study was to present the olive to consunıption in a way different from conventional means, and to increase its commercial value. As a result, olive jam was approved by consumers, and it was understood that the selection of stuffing material was important since it masks the flavour greatly and that an optimisation was necessary in this field.
dc.identifier.citationÇopur, Ö. U. ve Çakır, M. D. (1991). ''Zeytinin reçel üretimine uygunluğu üzerinde bir araştırma''. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 8(1), 113-122.
dc.identifier.endpage122
dc.identifier.issn2651-4044
dc.identifier.issue1
dc.identifier.startpage113
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/16605
dc.identifier.volume8
dc.language.isotr
dc.publisherUludağ Üniversitesi
dc.relation.journalBursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi / Journal of Agricultural Faculty of Bursa Uludag University
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectZeytin reçeli
dc.subjectÜretim
dc.subjectPazarlama
dc.subjectOptanıizasyon
dc.subjectOlive jam
dc.subjectProduction
dc.subjectOptanization
dc.subjectMarketing
dc.titleZeytinin reçel üretimine uygunluğu üzerinde bir araştırma
dc.title.alternativeA research on the suitability of olive to jam production
dc.typeArticle
dspace.entity.typePublication
local.contributor.departmentZiraat Fakültesi/Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümü

Files

Original bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Thumbnail Image
Name:
8_1_12.pdf
Size:
1.6 MB
Format:
Adobe Portable Document Format
Description:

License bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Placeholder
Name:
license.txt
Size:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: