Publication:
Bursa ve yöresinde tüketime sunulan mihalıç peynirinin mikrobiyolojik ve kimyasal özelliklerinin saptanmasa

dc.contributor.buuauthorAnar, Şahsene
dc.contributor.buuauthorŞen, M. K. Cem
dc.contributor.departmentVeteriner Fakültesi
dc.date.accessioned2021-03-17T05:48:13Z
dc.date.available2021-03-17T05:48:13Z
dc.date.issued1991
dc.description.abstractAraştırmada, Bursa ve yöresinden toplanan 26 Mihalıç peynir örneği mikrobiyolojik ve kimyasal yönden incelenmiştir. Bu örneklerin mikrobiyolojik analizlerinde total aerob bakteri, koliform grubu, fekal streptokok, laktik streptokok, stafilokok ve laktobasil sayılan sırası ile ortalama 4.9x107, 2.0x103, 5.8x10S, 8.2x10S, 6.3x103 ve 1.9x106 kb/g olarak bulunmuştur. Örneklerin kimyasal analizlerinde ortalama kum madde, asidite, tuz ve yağ miktarları sırası ile % 67.14 ± 0.65, % 1.68 ± 0.05 LA, % 9.1 ± 0.22, % 27.48 ± 0.47 olarak saptanmıştır.
dc.description.abstractIn this study, 26 cheese sanıples collected randomly from the markets of Bursa and near areas for microbiological and chemical analysis. The average bacteria counts of total aerobes, coliform groups, faecal streptococcus, taetic streptococcus, staphylococcus and lactobacillus in samples collected were found as; 4.9x107, 2.0xl03, 5.8x105, 8.2.x10, 6.3x103, 1.9x10 cfu/g respectively. The average percent of total dry matter, acidity, salt and fat contents in sanıples were fowıd 67.14 ± 0.65 %, 1.68 ± 0.05 % (as lactic acid), 9.1 ± 0.22 %, 27.48 ± 0.47 % respectively.
dc.identifier.citationAnar, Ş. ve Şen M. K. C. (1991). ''Bursa ve yöresinde tüketime sunulan mihalıç peynirinin mikrobiyolojik ve kimyasal özelliklerinin saptanmasa''. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi,10(1-2-3), 45-52.
dc.identifier.endpage52
dc.identifier.issue1-2-3
dc.identifier.startpage45
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/17800
dc.identifier.volume10
dc.language.isotr
dc.publisherUludağ Üniversitesi
dc.relation.journalUludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi / The Journal of the Faculty of Veterinary Medicine University of Uludağ
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectMihalıç cheese
dc.subjectMihalıç peyniri
dc.subjectMicrobiological quality
dc.subjectMikrobiyolojik kalite
dc.subjectChemical quality
dc.subjectKimyasal kalite
dc.titleBursa ve yöresinde tüketime sunulan mihalıç peynirinin mikrobiyolojik ve kimyasal özelliklerinin saptanmasa
dc.title.alternativeThe microbiological and chemical properties of mihalıç cheese submitted to the consumption in the markets of Bursa and near areas
dc.typeArticle
dspace.entity.typePublication
local.contributor.departmentVeteriner Fakültesi

Files

Original bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Thumbnail Image
Name:
10_1_8.pdf
Size:
1.26 MB
Format:
Adobe Portable Document Format
Description:

License bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Placeholder
Name:
license.txt
Size:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: