Publication:
Buğday depo proteinlerinin genetiği ve ekmek kalitesine olan etkileri

dc.contributor.buuauthorTaş, Birol
dc.contributor.buuauthorEkingen, Halis Ruhi
dc.contributor.departmentZiraat Fakültesi
dc.contributor.departmentTarla Bitkileri Bölümü
dc.date.accessioned2021-01-25T08:33:58Z
dc.date.available2021-01-25T08:33:58Z
dc.date.issued1996
dc.description.abstractBuğday depo proteinleri, bir kez sentezlendikten sonra değişime uğramadan endospermde depolanırlar ve bitkinin kalıtsal özelliklerini direkt olarak yansıtırlar. Bu özellikten dolayı, depo proteinlerinin incelenmesi sertifıkasyon çalışmalarında, tohumluk üretiminde, akrabalıkların saptanmasında önemli bir rol oynamaktadır. Bu çalışmada buğday depo proteinlerinin özellikleri, kromozomal yerleri, gen haritaları ve bu protein grubunun ekmek yapım kalitesine olan etkileri araştırılmıştır.
dc.description.abstractWheat storage proteins are stored in endosperm without any change after being synthesised and display the inheritance characteristics of the plants themselves. Studying stoçage proteins are important in certification studies. breeding of püre seeds and investigation of plant relationships. In this study characteristics of wheat storage proteins, chromosomal locations, gen mapping and the effects of these proteins on bread making quality were investigated.
dc.identifier.citationTaş, B. ve Ekingen, H.R. (1996). “Buğday depo proteinlerinin genetiği ve ekmek kalitesine olan etkileri”. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 12(1), 117-126.
dc.identifier.endpage126
dc.identifier.issn2651-4044
dc.identifier.issue1
dc.identifier.startpage117
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/15551
dc.identifier.volume12
dc.language.isotr
dc.publisherUludağ Üniversitesi
dc.relation.journalBursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi / Journal of Agricultural Faculty of Bursa Uludag University
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectBuğday depo proteinleri
dc.subjectBuğdayda kalite
dc.subjectKalite ıslahı
dc.subjectWheat storage proteins
dc.subjectWheat quality
dc.subjectImprovement of quality
dc.titleBuğday depo proteinlerinin genetiği ve ekmek kalitesine olan etkileri
dc.title.alternativeGenetics of wheat storage proteins and their effects on bread making quality
dc.typeArticle
dspace.entity.typePublication
local.contributor.departmentZiraat Fakültesi/Tarla Bitkileri Bölümü

Files

Original bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Thumbnail Image
Name:
12_1_13.pdf
Size:
1.71 MB
Format:
Adobe Portable Document Format
Description:

License bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Placeholder
Name:
license.txt
Size:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: