Yayın:
Bezelyede farklı ekim zamanlarının verim ve verim öğeleri üzerine etkisi

dc.contributor.authorKarasu, Abdullah
dc.contributor.buuauthorSincik, Mehmet
dc.contributor.buuauthorAzkan, Nedime
dc.contributor.departmentZiraat Fakültesi
dc.contributor.departmentTarla Bitkileri Bölümü
dc.date.accessioned2021-02-23T07:39:09Z
dc.date.available2021-02-23T07:39:09Z
dc.date.issued1997
dc.description.abstractBu araştırma, farklı zamanlarda yapılan ekimlerin (kışlık ve yazlık) bezelyede verim ve verim öğeleri üzerine etkisini belirlemek amacıyla, Bursa ekolojik koşullarında 1995196 ve 1996/97 vejetasyon dönemlerinde yürütülmüştür. Farklı firmalardan sağlanan erkenci, orta-geçiçi, geçiçi dört bezelye çeşidi (Karina, Orcado, Bolero ve 45-45) 'ne ait standart sınıftaki tohumlar ile iki çeşide ait (Karina ve Bolero) orijinal sınıftaki tohumlar materyal olarak kullanılmıştır. Bu çalışmada elde edilen bulgulara göre; çeşitler ele alınan bütün öğeler bakımından farklılıklar göstermiştir. İki yıllık araştırma sonuçlarına göre en yüksek verimler kışlık ekimlerden elde edilmiştir. Aynı çeşide ait standart sınıftaki tohumluklar ile orijinal sınıftaki tohumluklar arasında önemli farklılıklar saptanmamıştır. En yüksek yeşil tane verimi Bolero (Or.) (261. 7 kg/da), en yüksek kuru tane verimi ise 45-45 (St.) (130.5 kg/da) çeşitlerinden elde edilmiştir.
dc.description.abstractThis research was carried out to determine the effect of different sowing times (winter and spring) on yield and yield components in pea, under Bursa ecological conditions in 1995196 and 1996197 vegetation periods. The seeds of four early, mid-late, Iate varieties of pea (Karina, Orcado, Bolero, 45-45) at standard grade and two varieties of pea ( Karina and Bolero) at original grade which were ensured from different firms have been used as the materials. As to the findings of this study: differences among the varieties were significant for all the components. Results averaged over two year data indicated that winter sowings gave the highest yields. No significant differences were determined between standard and originals of the same variety. The highest green seed yield was obtained from Bolero (Or.) cultivar (261 . 7 kg/da). 45-45 (St.) cultivar produced the highest dry seed yield (130. 5 kg/da).
dc.identifier.citationSincik, M. vd. (1997). ''Bezelyede farklı ekim zamanlarının verim ve verim öğeleri üzerine etkisi''. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 13(1), 121-131.
dc.identifier.endpage131
dc.identifier.issn2651-4044
dc.identifier.issue1
dc.identifier.startpage121
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/16630
dc.identifier.volume13
dc.language.isotr
dc.publisherUludağ Üniversitesi
dc.relation.collaborationYurt içi
dc.relation.journalBursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi / Journal of Agricultural Faculty of Bursa Uludag University
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectBezelye çeşitleri
dc.subjectEkim zamanı
dc.subjectVerim öğeleri
dc.subjectVerim
dc.subjectSowing times
dc.subjectPea varieties
dc.subjectYield
dc.subjectYield components
dc.titleBezelyede farklı ekim zamanlarının verim ve verim öğeleri üzerine etkisi
dc.title.alternativeThe effect of different sowing times on yield and yield components in pea
dc.typeArticle
dspace.entity.typePublication
local.contributor.departmentZiraat Fakültesi/Tarla Bitkileri Bölümü

Dosyalar

Orijinal seri

Şimdi gösteriliyor 1 - 1 / 1
Küçük Resim
Ad:
13_1_12.pdf
Boyut:
2.39 MB
Format:
Adobe Portable Document Format
Açıklama

Lisanslı seri

Şimdi gösteriliyor 1 - 1 / 1
Placeholder
Ad:
license.txt
Boyut:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Açıklama